RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Litt skummelt, men: Trollkjerringa Eva Reistad ønsker barna velkommen til friluftsskolen ved Trollvann i fjor høst. Foto: Furuholmen Friluft
Litt skummelt, men: Trollkjerringa Eva Reistad ønsker barna velkommen til friluftsskolen ved Trollvann i fjor høst. Foto: Furuholmen Friluft Foto: Foto: Furuholmen Friluft

Friluftsskole i høstferien

Ikke alle barn reiser bort i høstferien. Furuholmen Friluft tilbyr én dag med lek og moro i naturen for aktivitetsskolene (SFO) i dagene 4.–8. oktober.

GREFSENKOLLEN: Friluftsskolen ved Trollvann på Grefsenkollen er blitt godt kjent ved mange av skolene og barnehagene i Oslo. Siden starten i fjor har Furuholmen Friluft tatt imot over tusen barn i alderen fire til ti år.

– Vanligvis går aktivitetene over fire uker om våren og høsten, utenom feriene. Endagstilbudet i høstferien er nytt i år, sier Kristin Furuholmen som driver friluftsskolen.

– Vi har inntrykk av at skolene er veldig interessert i å ha et tilbud som ikke koster så mye, for de barna som er hjemme i høstferien.

– Stimulere kreativitet

Programmet blir variert, fra orientering og hinderløype til spikking, trollskulpturpark og leirbål.

– Vårt mål er at barna skal ha det gøy og få glede av å være ute i naturen. Vi skal stimulere kreativitet og fantasi ved å leke frem økte ferdigheter for både hode og kropp. Det er særlig viktig nå, når barna sitter mye stille foran dataskjermen, sier Furuholmen.

Sikkerhet i fokus

Åtte erfarne instruktører har et godt utprøvd program som de gleder seg til å presentere for barna. Det legges stor vekt på sikkerhet, som er spesielt viktig når barna skal svinge seg i taubanen eller balansere over bekken.

– Tilbudet går til barn fra første til fjerde klasse ved aktivitetsskoler i hele Oslo. Barna og ledsagerne deres blir hentet med buss til Trollvann og kjørt tilbake etterpå, opplyser Furuholmen.

For nærmere opplysninger, kontakt Kristin Furuholmen/tlf 97 51 86 77 eller epost kristin.furuholmen3@getmail.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere