RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frisk luft ved inngangspartiet


Per Erik Nygård og Heidi Leiren i Oppsal Arena fikk hjelp av Silje Ones (med datteren Smilla på armen), Eva Høili og Ane Heiberg i Norges Astma og Allergiforbund til å flytte askebegerne vekk fra inngangspartiet.
Per Erik Nygård og Heidi Leiren i Oppsal Arena fikk hjelp av Silje Ones (med datteren Smilla på armen), Eva Høili og Ane Heiberg i Norges Astma og Allergiforbund til å flytte askebegerne vekk fra inngangspartiet.
De ønsker ikke å være snerpete eller overformynderske i Oppsal Arena. Men folk skal få slippe å bane seg gjennom et røykteppe ved inngangspartiet.

OPPSAL: Oppsal Arena er for alvor blitt en mer røykfri arena etter helgens flytting av askebegerne. Nå må nikotin-folket finne seg i å stå 50 meter fra inngangspartiet for å ta seg en blås.

– Barn og andre som besøker oss skal slippe å bane seg gjennom et røykteppe, sier daglig leder Per Erik Nygård til Nordstrands Blad.

Enda en skanse

Det er ikke bare bare å være røykavhengig i vårt samfunn. Stadig flere areaner blir nå røykfrie. Oppsal Arena har vært røykfri i lang tid, men ikke helt. Foran inngangspartiet har det vært mulig å ta seg en blås under tak. I helgen ble imidlertid askebegerne flyttet 50 meter lenger unna. Det hele ble markert med Norges Astma og Allergiforbund avdeling Oslo/Akershus tilstede som "supportergjeng".

– Vi ønsker å holde inngangspartiet vårt røykfritt. Barna våre skal slippe å ha dette rundt seg, slår daglig leder i Oppsal Arena Per Erik Nygård fast.


Det er Nygård som er arkitekten bak å strekke røykforbudet litt lenger, og fått med seg Astma- og allergiforbundet. I den anledning er det trykket opp nye foreldrevettkort med et eget punkt om røyking.

– Vi kan ikke forby folk å røyke. Det går mest på det fysiske, at folk skal slippe å ha dette rundt seg. Når folk skal ut i pausene, kan det være plagsomt når så mange står her og damper, forteller han.

– Alle blir mer skåna for røykingen når røykerne nå må flytte seg 50 meter lenger unna, sier han videre.

På trenersiden

Det er særlig på trenersiden til Oppsal IF at man finner slaver av nikotinen, blir vi fortalt. Heldigvis har spillerne tatt på alvor at idrett og røyk ikke hører sammen.

– Men vi ser at færre og færre røyker. Stadig flere lar røyken ligge igjen hjemme når de er på kamp. Får vi trenerne våre til å fortsette med det, er det bra, sier Nygård videre.

Røykerne også positive

Heidi Leiren er både håndballtrener, håndballmamma og røykavhengig. Hun hilser begerflyttingen velkommen.

– Helt glimrende! Jeg røyker selv, men prøver å holde meg lenger unna. Jeg tror de fleste vil synes dette er helt greit. Forskjellen er at nå kan du ikke lenger stå under taket og røyke. Du må i så fall ha med deg paraply eller kle deg godt. Det blir jo litt mer plunder og heft, sier hun.

Avdelingen Oslo og Akershus i Norges Astma- og Allergiforbundet synes tiltaket lyder som musikk i ørene. Ane Heiberg, Silje Ones og Eva Høili håper flere idrettsarenaer gjør som Oppsal.

– Jeg tror nok noen kommer til å lete etter askebegerne. En tilvenningssak blir det nok. Men kanskje speaker kan opplyse om dette i pausene, råder Ane Heiberg, regionsekretær i forbundet.


Leiren forteller om hektisk aktivitet i pausene på håndballkamp.

– Vi har dommere som løper ut i pausen for å ta seg en blås. Nå rekker de ikke det lenger. Men vi gjør det ikke for å være slem. Vi ønsker å hindre nyrekruttering blant barn og unge, påpeker Leiren.

Nygård tror ikke det blir rare protestene når folk skjønner tanken bak.

– Jeg tror dette blir positivt mottatt. Mange sier at dette er bra. Til og med røykere er positive, sier Nygård.

Hensynet til frisk luft for ikke-røykere må gå foran behovet å ta seg en røykernes komfort, argumenterer han.

– På kamper kan vi ha 1000- 1500 publikum i hallen. Kanskje 150-200 av dem røyker. Det sier seg selv at vi ikke kan ha en så stor samling folk utenfor inngangspartiet. Det går ikke, slår Nygård fast.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere