*Nettavisen* Nyheter.

Frisk på grønn resept

Lavterskeltilbudet "Aktiv på dagtid" demonstrerer at trening er medisin så god som noen. Nå etablerer de seg i vårt distrikt.

ØSTKANTEN:"Aktiv på dagtid" er et treningstilbud til alle som mottar noen form for trygdeytelse. I Friskis & Svettis' lokaler i Vika og Mølleparken tilbys blant annet spinning, aerobic og klatring til en årsavgift på 200 kroner. Prosjektleder Jane Hallström håper etableringen i Mølleparken vil gjøre treningstilbudet mer tilgjengelig for målgruppa.
Vi legger vekt på gi et lavterskeltilbud hvor man kan være med uansett formnivå. Mange kommer til oss og forteller om alt de ikke kan gjøre. Vi fokuserer på det som er friskt, sier Hallström.
Sopptur og golf
Foruten timer på treningssenteret, arrangeres det jevnlig aktiviteter som soppturer, golfkurs og turmarsjer. Opptil 200 personer benytter seg av tilbudet daglig.
Her kan man være seg selv, og det er lov å være i dårlig form, sier Hallström.
Misjonen bak treningen er klar.
Vi mener at man ikke blir frisk av å sitte hjemme alene, men av å komme seg ut, trene og møte andre, sier Hallström, som har erfart at mange mestrer hverdagen bedre med trening.
Dropper medisin
Et skoleeksempel er Terje Jensen (51). Da Jensen hadde slitt med høyt blodtrykk i flere år, ga legen hans ham en brosjyre fra "Aktiv på dagtid".
I dag skal Jensen delta i et totimers spinningmaraton, et av få tilbud forbeholdt de i som er i over middels god form. For Jensen har treningen blitt et viktig redskap for bedre helse.
Jeg har nesten fått et nytt liv. Siden jeg begynte å trene for ett år siden har jeg kunnet kutte ut noen av medisinene, sier Jensen.
Han opplever flere positive ringvirkninger av å trene tre ganger i uka.
Man blir roligere og sover bedre. Jeg har fått bedre fysikk og bedre fordøyelse, sier Jensen, som innrømmer at han har blitt litt hekta på spinning.

Jeg har nesten
fått et nytt liv
Terje JensenNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.