RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Friske penger til Alnaelva

Miljøvernminister Helen Bjørnøy vil være pådriver for å styrke den grønne profilen i Groruddalen. Lover fem millioner kroner til gjenåpning av Alnaelva, utvikling av grøntområder og kulturminner.

Alna:Mandag 9.januar var miljøvernminister Helen Bjørnøy på rundtur i Groruddalen. Med byråd Grete Horntvedt som guide, og et følge fra fire departementer, gikk turen på kryss og tvers gjennom bydelene Alna, Grorud og Stovner.
Etter befaringen lovte Bjørnøy at regjeringen vil styrke engasjementet for Groruddalen og ga samtidig tilsagn om fem millioner kroner dette år.
Jeg ser på dette som et hyggelig tilskudd, og at miljøverndepartementet viser vilje til å hjelpe, sier byråd Horntvedt.
Hun påpeker at Oslo kommune allerede har satt av 35 millioner til gjenåpning av Alnaelva og rensing av vannet på inneværende års budsjett.
I tillegg til plankontoret for Groruddalen som allerede er opprettet, vil Oslo kommune sammen med departementene konsentrere innsatsen med fire ulike program.
1. Utvikling av miljøvennlig transport.
2. Utvikle kulturmiljø og blågrønn struktur (åpen Alna og grøntområder)
3. Bolig og stedsutvikling samt oppvekst.
4. Utvikle kulturaktiviteter og inkludering.
Det vil være Miljøverndepartementet som koordinerer statens innsats i Groruddalen.
Miljøverndepartementet har fått frem fem millioner kroner for å vise at vi mener alvor, sier senior rådgiver Kjell Spigseth.
Departementet vil også forsterke innsatsen på dette området. Ett mål vil være å få de ulike aktører og parter til å samarbeide. Det ligger også inne penger fra spillemidler og direktoratet for naturforvaltning. Disse midlene er tenkt til naturstier, og til å sikre arealer for grøntområder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere