Friskt blod på stort lerret

Hallvard Berby i Greenscreenings mener torsdagens visning på Cinemateket byr på en unik og sårt tiltrengt mulighet for unge filmskapere.

Hallvard Berby i Greenscreenings mener torsdagens visning på Cinemateket byr på en unik og sårt tiltrengt mulighet for unge filmskapere.

Stort lerett, stor stas. Endelig har unge, nyutdanna filmskapere fått et eget sted der de kan vise fram filmene sine.

OSLO ØST: – Vi som har gått på filmskole i Oslo, følte ofte at filmene bare forsvant etter endt utdannelse. Med avtalen med Cinemateket får unge, nyutdanna filmfolk en arena der de kan vise fram filmene sine og bli kjent med likesinnede, sier Hallvard Berby i Greenscreenings.

Dustete fiendskap

I likhet med tre andre unge filmskapere hadde han sett seg lei på å lage filmer som de verken fikk vist fram på et ordentlig lerett, eller fikk tilbakemelding på. Med Greenscreenings ønsket de å gjøre noe med saken.

– Vi kontaktet Cinemateket for å få i gang et samarbeid, og de var veldig positive til å la oss arrangere filmvisninger her. Tidligere har det vært et dustete fiendskap mellom de ulike filmutdanningene. Her kan vi møtes og finne ut hvem som driver med hva, samtidig som vi diskuterer hverandres arbeider, sier Berby ivrig.

Springbrett

Alt fra kortfilmer, reklamefilmer, musikkvideoer og dokumentarer til trailere, innstallasjoner, animasjonsfilm og vignetter tas imot av firkløveret bak prosjektet. Et ambulerende ekspertpanel tar seg deretter av den endelige utvelgelsen av hvem som når fram til det store lerretet. Torsdag går den andre visningskvelden av stabelen, og Berby håper på like fullt hus som forrige måned.

– Sist var det folk som ikke kom inn engang. Foreløpig har vi også planer om en visning 4. november og deretter vil oppmøtet være avgjørende for hvorvidt Cinemateket er interessert i å fortsette.

Den unge filmskaperen er overbevist om at Greenscreenings kan bli et springbrett for folk som kommer rett fra skolebenken.

– Dessuten er det veldig tilfredsstillende å få vist fram arbeidet sitt på en ordentlig måte. Man har ofte jobba like hardt med en kortfilm som med de lenger filmene, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: kultur,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag