Gå til sidens hovedinnhold

Frislipp i turløypa

Det lyste i hvite t-skjorter da unge og mindre unge på Furuset skulle "Gå for Alna". Et frivillig spleiselag for å skaffe penger til gode formål i lokalmiljøet.

FURUSET: Det er travelt i startområdet før startsnora klippes. I ordets rette forstand, var det en riktig mannsterk forsamling som hadde møtt opp. Unge og mindre unge.

– Dette er også en ny måte å skaffe midler på. Midler som kan brukes til til å forbedre oppvekstvilkårene for barn og unge i bydelen, sier Shan Syed.

Han er en av de mange som ivret for lørdagens arrangement.

Penger til utstyr

Ideen til dette arrangementet kommer fra Ahmadiyya-menigheten.

– Nå står snart moskeen ferdig og vi synes det er viktig å bidra i lokalsamfunnet, gi noe tilbake. Men vi har laget en helt upolitisk og ikkereligiøs organisasjon som står bak arrangementet i dag, forteller Shan Syed.

– I år har vi tenkt at pengene som kommer inn skal gå til idrett og fritidsutstyr for skoleelever. Dette er et frivillig tiltak i samarbeid med bydelen og sponsorer fra privat og offentlig næringsliv. Det er ingen av de som jobber med dette som får noen lønn. Betalingen får de i form av et sunnere og bedre nærmiljø, sier Feisel Sohail, som er infoansvarlig for arrangementet.

Mer en tur

Det var mange aktører i Furuset aktivitetspark denne lørdagen. Utstillere, sklier og hoppeslott fristet de besøkende. For de yngste var den tre kilometer lange turløypa fort unnagjort.

– Vi har bare gått, ikke sprunget. Men allikevel kom vi langt foran de gamle, sier Brødrene Khuram og Sumair Khalil fornøyd.

– Men vi må ta straffesparkkonkurransen først før vi kan få noen premie, legger Labeed Ahmed til og stryker av gårde.

– Dette er et fint tiltak for oss som bor her, og ikke minst for barna, sier Gul Shahid Akhtar om står og venter på datteren Zara som turner i hoppeslottet.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus