*Nettavisen* Nyheter.

Frisør i sjelen

Jasmine Ståhl har 21 års fartstid som frisør, og nå befinner hun seg i Lee Staffords salong i Majorstuhuset. I helgen var hun nominert til Årets frisør.

MAJORSTUHUSET: I tillegg til årene som frisør, har hun jobbet i flere land, vært konsulent for L'Oreal og vært lærer. Hun ble nominert til Årets frisør og hun jobber nå på Lee Stafford-salongen på Vita.

Jeg skrek ut i salongen da jeg fikk vite at jeg var nominert. Jeg er så glad for dette. Først var det glede og hyl, deretter kom tårene. Å bli nominert er en bekreftelse på at det jeg gjør er riktig, sier Jasmine Ståhl (36), som i tillegg er blitt litt "kjendis" i det siste med stylinginnslag i pausene på TVNorge.


I sjel og hjerte

Jasmine er utdannet i Sverige og har blant annet jobbet som stylist i Frankrike. Hun kom til Norge i 1999.

Jeg har jobbet på Modellakademiet, i salongen "På håret" og som lærer. Nå er jeg her, smiler hun og forteller at det kun finnes fire Lee Stafford-salonger.

Denne på Majorstuen er den ene. De tre andre er i England, sier Jasmine, som elsker jobben sin.

Jeg er frisør i både sjel og i hjertet. Jeg kan se på en kunde hvilken frisyre som vil passe, men jeg velger å prate med personen også. Høre om livsstil, jobb og fritid. Når jeg får vite slike ting, er det lettere å tilpasse en frisyre etter personen, forteller frisøren.

Likevel skal det være et samarbeid mellom frisør og kunde. Kunden må gjøre det frisøren har anbefalt hjemme også.

Dette er med hensyn til stylingprodukter, kuring og slike ting.


Kreativ vei

På spørsmål om en frisør også er en hobbypsykolog, er Jasmine litt tvilende, men forteller at noen åpner seg mer enn andre.

Jeg mener at en god frisør gjør slik at kunden føler seg sett. Jeg er jo ikke noe uten kunden, det er de som gir meg energi, sier hun.

I alle år har hun jobbet for å bli god.

Jeg fikk jo høre at det skulle åpnes en Lee Stafford-salong i Oslo, men jeg trodde aldri at det var jeg som skulle bli valgt til den, smiler hun. Jasmine Ståhl har alltid vært kreativ, og da yrkesvalget stod mellom frisør og klesdesigner, fant hun ut at hun heller ville jobbe tettere med mennesker.

Som designer må man ofte jobbe lenge før resultatet kommer og ofte alene. Jeg er litt utålmodig, og jeg trenger mennesker rundt meg. Som frisør ser man resultatet etter to-tre timer.


Godt samarbeid

En venninne av meg anbefalte Jasmine. Første gangen jeg gikk til henne, var i 2003. Da satte hun opp håret mitt til bryllupet, forteller stamkunden Hege.

Hun har vært hos andre frisører, men har ikke alltid vært like fornøyd. Det er hos Jasmine hun trives.

Om hun noen gang skulle flytte tilbake til Sverige, blir jeg nesten nødt til å følge etter henne! smiler Hege og forteller at frisøren kjenner henne og at de sammen har funnet ut hva som passer best til Hege.

Jasmine kommer hele tiden med tips og råd, men hun vet hva jeg liker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag