RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Konrad Kuhlman kunne på Skeids årsmøte fortelle at klubben trenger to millioner før utgangen av april.
Konrad Kuhlman kunne på Skeids årsmøte fortelle at klubben trenger to millioner før utgangen av april. Foto: Foto: Are Kolstad

Fristen utsatt

Skeid får ytterligere noen uker på seg til å skaffe to millioner kroner.

NORDRE ÅSEN: På klubbens ekstraordinære årsmøte torsdag kveld la styreleder Konrad Kuhlman fram Skeids økonomiske situasjon. Klubbens gjeld er på hele 3,4 millioner kroner, etter at klubben blant annet har drevet med et underskudd på 1,8 millioner kroner siden nyttår.

- Den økonomiske situasjonen er prekær. Vi trenger i første rekke to millioner kroner for å gjøre opp, og de må være på plass innen utgangen av denne måneden. Før utgangen av mai trenger vi ytterligere to millioner kroner, sa Kuhlman på årsmøtet.

Selv om situasjonen fortsatt er mørk, er det nå i alle fall håp igjen. Tidligere denne uka fryktet Skeid-folket det verste, og til og med a-lagets serieåpning til helga hang i en tynn tråd.

- Nå kan vi utsette fristen noen uker til. Vi er ikke i mål ennå, men vi er nærmere enn vi var, sier Kuhlman.

Les også: www.ostkantavisa.no/sport/sammen-for-skeid-1.5166918 

Ingen lønn

Kuhlman ble valgt som styreleder 24. mars. På torsdagens årsmøte fortalte han at han allerede dagen etter måtte komme med en upopulær beskjed.

- Jeg måtte fortelle trenere og spillere på a-laget at de ikke kom til å få lønn.

Han la til at Skeid kan risikere å miste både trenere og spillere, hvis de ikke ønsker å gå med på kuttene som nå må gjøres.

- Vi må redusere kostnadssiden med nærmere 70 prosent. Det er min plikt som styreleder å redde Skeid, sier Kuhlman.

Styrelederen er beredt på å jobbe døgnet rundt for å redde Skeid.

- Det er vanskelig å få inn penger, og folk er ikke interessert i å gå inn bare for å nedbetale gjeld. Nå må vi lage en troverdig plan overfor kreditorene.

Ny kontingent

Skeid har fått advokathjelp utenfra for å jobbe fram en løsning, og de håper på kort tid å få til en akkord med kreditorene.

- Nå driver vi på kreditorenes regning. Jeg er innstilt på å jobbe døgnet rundt for å få til en løsning som redder klubben, sier Kuhlman.

Et av tiltakene for å få inn penger er å be klubbens medlemmer å betale en ektraordinær kontingent. Det forslaget ble enstemmnig vedtatt torsdag kveld. Med en innbetaling på 3750 kroner per medlem anslår Kuhlman at klubben kan få inn et sted mellom 250 000 og 300 000 kroner.

- Jeg håper folk betaler innen april måned, men det er også mulig å betale halvparten i april og halvparten i mai. De aktive spillerne, studenter og de som ikke har fast inntekt trenger ikke å betale. Det er livsviktig for klubben å få inn disse pengene; eller så hadde jeg ikke bedt om dette, sa en preget Konrad Kuhlman på årsmøtet.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere