Frister gutta med kampsportbok

STOLT: Anette Münch viser frem boken i ringen. Hanne Eide Andersen var på ferie da bildet ble tatt.

STOLT: Anette Münch viser frem boken i ringen. Hanne Eide Andersen var på ferie da bildet ble tatt. Foto: FOTO:ANDREAS LINDBÆK

Forfatteren bak boken «Den ultimate guiden til kampsport» mener at Oslos innbyggere er heldige som har så bra kampsporttilbud.

BOKLANSERING: Hanne Eide Andersen og Anette Münch. Foto: FOTO: CAPPELEN DAMM

BISLETT: – Vi som bor i Oslo er heldige siden vi har et kjempestort tilbud her. Mange byer er veldig misunnelige på oss siden vi har muligheten til å drive med så mange idretter, sier forfatter Annette Münch.

Stolte forfattere

Kampsport-boka er skrevet av Annette Münch fra Majorstuen og Hanne Eide Andersen fra Grünerløkka.

Boken er både et oppslagsverk og en inspirasjonsguide til et miljø bestående av flere enn 30.000 utøvere her til lands. Her finner leseren intervjuer med kjente norske utøvere, morsomme fakta, flotte fotografier og en enkel utgreiing til de fleste grenene innen kampsport.

Og forfatterne er veldige stolte av resultatet.

– Boken er lett og morsom å lese, samtidig som den har faglig tyngde. Forlaget ønsker at flere gutter skal åpne boken. Et av målene er å være med på å skape lesevaner hos gutter. Men dette er en spennende bok både for gutter og jenter, og er skrevet for alle som liker, eller er nysgjerrig på, kampsport, sier Münch, som brenner for temaet.

– Jeg begynte med kampsport da jeg var 14 år gammel. Det ga meg mye både fysisk, sosialt og mentalt. Så det er fint å gi noe tilbake, fortsetter hun.

Praktbok

Med seg har hun forfatteren Hanne Eide Andersen, som ikke har drevet aktivt med kampsport.

– Men som journalist har jeg skrevet mye om trening og idrett på toppnivå, inkludert enkelte kampsporter, og jeg var fascinert av den kroppsbeherskelsen og disiplinen jeg forsto lå bak å beherske dem. Jeg var nysgjerrig og ville gjerne vite mer, sier hun og er veldig stolt over resultatet.

– Det har blitt en liten praktbok, syns jeg.

– Illustratør Philip Hauglins illustrasjoner er fantastisk fine og morsomme, og designer Erlend Askhov har gjort en fenomenal jobb med presentasjonen av den enorme mengden med materiale, sier Andersen.

Fortjener omtale

I boken tar de for seg 19 kampsportsgrener og de har intervjuet flere kjente norske utøvere. I boken har de snakket med blant annet bryteren Stig Andre Berge fra Groruddalen og Wushu-utøveren Kim Gibson fra Ullevaal.

– I kampsportidrettene finner vi noen av Norges beste toppidrettsutøvere. Vi har intervjuet flere kjente, som brytekongen OL-gull-mester Jon Rønningen og taekwondomesteren Nina Solli, men også flere som har vært i verdenstoppen i årevis uten å ha fått den nasjonale oppmerksomheten jeg syns de fortjener, sier Andersen, og fortsetter:

– Jeg har enorm respekt for disse. Det er ekstra beundringsverdig å klare å motivere seg til å jobbe så hardt som de gjør, uten drahjelp av store sponsorer, medieomtale og bred publikumsoppslutning. Jeg håper denne boken kan bidra til å løfte frem de mer ukjente utøverne også, og gi dem den anerkjennelsen de fortjener, sier Hanne.

Og boken har også blitt tatt godt imot av NKF.

– Kampsortforbundet ønsker velkommen den nye kampsportboka som kan fange interessen og introdusere kampsport for flere, spesielt barn og ungdom. Når ungdom demotiveres av å sitte på reservebenken i andre idretter og ikke finner seg til rette lenger, står kampsport som et godt og tilgjengelig alternativ til fortsatt aktivitet, mestring og idrettsglede, sier Trond A. Søvik, Generalsekretær i NKF.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.