RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frister med Oslos beste garderober


Lambertseter Bad har vært under renovering siden juni i fjor.
Lambertseter Bad har vært under renovering siden juni i fjor.
1. april åpner dørene til et nytt og bedre Lambertseter Bad.

Renoveringen av badet har pågått siden 15. juni 2009. Frank Pedersen, daglig leder for Lambertseter Bad og Svømmeklubb, forteller at det har vært en utfordring å drive kursaktiviteter i perioden.

– Men vi har klart å opprettholde en god stemning fordi vi har noe å glede oss til, sier Pedersen.

Undervisningsbygg, som eier Lambertseter Bad, mottok 15 millioner kroner av krisepakka. Det er disse pengene som blir brukt på renovering av badet - det vil si nye garderober, dusjer, badstue, kontor- og møtefasiliteter, kjøkken og oppholdsrom.

Hertil kommer også et nytt fitness- og styrkerom.

Åpning stadig utsatt

Lambertseter Svømmeklubb ble stiftet i 1965. Byggingen av badet startet i 1969. Taket ble skiftet for to år siden, ellers har alt stått uforandret siden begynnelsen, forklarer Pedersen.

– Det er en sårt tiltrengt renovering. Da jeg kom hit første gang, gikk tankene tilbake til kommunistiske, østtyske tilstander, sier han med et smil og forteller at i denne omgang blir ikke selve bassenget pusset opp.

– Det blir neste prosjekt. Det er ikke noe vits i å bruke 19 millioner på oppussing, hvis flisene faller av i bassenget og vi må stenge. Jeg håper at hele badet er totalrenovert om fire-fem år, sier han.

Det var ingen som forutså at badet skulle være stengt så lenge som det har vært.

– Opprinnelig trodde vi at garderobene skulle være ferdige i midten av oktober, til Lambertseter Open. Det var helt urealistisk, forteller Pedersen.

Neste åpningsdato var 1. februar, men denne gangen har et aggregat ført til ny utsettelse. Åpningsdato er nå satt til 1. april.

Bred brukergruppe

Lambertseter er et bad med høy aktivitet og er i bruk syv dager i uken fra seks om morgenen til cirka elleve om kvelden.

Lambertseter Svømmeklubb, med sine 1700 medlemmer, er største leietaker, men badet brukes til alt fra undervannsrugby og aquagym til svømmeopplæring og mosjonssvømming. Det registreres rundt 100.000 besøkende i året.

– Vi har et sterkt ønske om å bedre folks allmenntilstand. Svømming passer for alle og verdens tredje største idrett, sier en entusiastisk Frank Pedersen som stolt kan fortelle at flere barn lærer å svømme på Lambertseter enn noe annet sted i landet.

– Vi ser det som en viktig samfunnsoppgave. Svømming er en basisferdighet. Man kan ikke på samme måte si at det er livsviktig å kunne spille fotball eller golf, sier Pedersen.

Det nyoppussede badet vil også være handikaptilpasset, med nye inngang, heiser og kran til å heise folk opp og ned i bassenget.

– Men det er ikke et bad med ekstra høy temperatur, og er derfor ikke egnet for dem som ikke kan bevege seg noe selv, sier Pedersen.

Brakkeløsninger

Badet har opprettholdt mye av aktiviteten gjennom renovasjonsperioden.

– En normal kommunal institusjon hadde lukket tvert, men vi har klart å finne løsninger i samarbeid med entreprenøren og Undervisningsbygg, sier Pedersen.

Løsningen har vært to garderober i brakker.

– Svømmeklubbens medlemmer har taklet dette på en veldig god måte. Vi er stolte av at Lambertseter ble Norges beste klubb i 2009, selv under disse forholdene, sier Pedersen.

Det har også vært kursaktivitet og svømmeopplæring i hele perioden.

– Noen foreldre var bekymret for at barna skulle fryse. Fra brakkegarderobene til badet må man gå i cirka seks sekunder utendørs. Jeg tror likevel jeg ville vært mer bekymret for at barnet mitt ikke skulle lære å svømme, sier han.

Nå gleder alle seg til å ta de nye fasilitetene i bruk.

– Det blir en overgang fra brakkene til nye garderober med varmekabler. Noen mener at dette blir Oslos beste garderober, avslutter Frank Pedersen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere