Gå til sidens hovedinnhold

Frister med "verstinger"

Bugatti Veyron 16.4, Koenigsegg CCGT og en Audi A4 DTM er blant trekkplastrene på tidenes største bilutstilling i Norge.

Arrangørene av Bil 07 vil gjerne bruke bilutstillingen til å vise at bilbransjen tar miljøutfordringene på alvor, men de største trekkplastrene på utstillingen er miljøsvin. For en fornuftig flerbruksbil med lavt C02-utslipp, trekker neppe like mye oppmerksomhet som en Veyron, selv om Bugatti-en kun er tilgjengelig for de aller færreste og har et C02-utslipp på vanvittige 574 g/km. Arrangørene sier de byr på både brød og sirkus.
- Bilutstillingen har todelt fokus: Miljø og ytelser, sier Paul Hegna, informasjonsdirektør MøllerGruppen, på vegne av bilimportørene i Norge. Det er bilimporørene som arrangerer bilmessen i samarbeid med Norges Varemesse.

- Bil handler om mye mer enn motorytelser og kjøreegenskaper. "Bil og fremtid" er hovedtemaet for den delen av utstillingen som ikke skal være salgsrettet, men vise publikum hva bransjen står for miljømessig, teknologisk og sikkerhetsmessig, forteller Hegna. Samtlige bilimportører er representert på utstillingen. Det lokkes med konseptbiler og minst 24 norgespremierer, blant dem nye Audi A4, Ford Kuga og Jaguar XF.

Reklame

Husker du disse to idiotene?