*Nettavisen* Nyheter.

Fristes av hallplaner

Hockeybrødrene Ken André og Mathis Olimb krysser fingrene for Oslo-OL i 2018. Det kan bety en voldsom oppsving for hockeyinteressen på hjemstedet.

Mortensrud: I OL-søknaden til Oslo kommer nemlig en ishall på Mortensrud til å være en del av planene. Under selve mesterskapet skal hallen brukes til kunstløp og kortbaneløp, men til etterbruk er det hockeyspillere som får mest nytte av hallen.

Det hadde vært kult med en ishall her på Mortensrud. Kanskje vi kan starte eget lag her da, fleiper Ken André (18) og Mathis (20).

Hockeybrødrene, som til daglig spiller i eliteserien for Vålerenga, har bodd hele livet på Mortensrud. De er sikre på at en ny hall ville økt interessen for ishockey voldsomt i området.

Det er en del herfra som spiller hockey, men det er nok fortsatt mange som ikke interesserer seg noe særlig for det. Det hadde vært topp å få en hall her slik at aktiviteten hadde økt. Generelt er det også altfor få hockeyhaller i Oslo, sier Olimb-gutta.

Overrasket over størrelsen

Ishallprosjektet har ikke brødrene satt seg noe spesielt inn i. Derfor blir gutta overrasket når Nordstrands Blad forteller om hallen som skal romme 12 000 tilskuere, mens antall plasser halveres når det kommer til etterbruk.

Oi, er den så stor?! utbryter VIF-spillerne.

Ken André og Mathis er ikke i tvil om at OL bør foregå i Oslo.

Det er her det for flest folk. Med tanke på etterbruken er det klart gunstigst at leken avholdes her. Håper virkelig Oslo får OL, det hadde vært utrolig bra, fastslår Mortensrud-gutta.

Drømmer om NHL

Selv legger ikke iskrigerne skjul på at det hadde vært moro å delta selv på et OL i hjembyen. Eventuelle hockeykamper er tiltenkt å gå i nye haller på Hasle og Furuset.

Vi regner fortsatt med å spille når den tid kommer. Dermed hadde det selvsagt vært kult å få spille selv under et OL i Oslo.

Om elleve år er verken Ken André eller Mathis usikker på hvor de helst håper å spille.

Drømmen er selvsagt å spille i NHL (verdens beste hockeyliga, journ.anm.), men en annen bra liga er også greit, samstemmer brødrene.

Denne sesongen har Mortensrud-gutta markert seg i eliteserien for Vålerenga. En hockeyhall i området vil markere stedet enda mer på hockeykartet...

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag