Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fritidsklubbene skaper trygghet

Fra venstre: Vilde Kirstine Hystad Skjelbreidalen, Aurora Lyng, Enzell Tangen, Jesper Øyaas og Simon Brattland Husstad trives godt på Urra-klubben.
Fra venstre: Vilde Kirstine Hystad Skjelbreidalen, Aurora Lyng, Enzell Tangen, Jesper Øyaas og Simon Brattland Husstad trives godt på Urra-klubben.
Fritidsklubbene gir ungene mulighet til å bli kjent med hverandre i trygge omgivelser etter skoletid. Leksehjelp er også godt å få.

RUSELØKKA FRITIDSKLUBB: Fra venstre: Carla Hermansen Hvattum, Vivianna Siggerud, Noah Bakken Holt Seeland, Frederico Novarese og Håvard Johan Helvershoue. FOTO: Helle Køber

HAMNA JENTEKLUBB: Fra venstre: Yordanos Tosheme, Charlotte Lovise Hulbaklien og Rachel Alexandra Ødegaard. På Hamna jenteklubb. FOTO: Helle Køber

FROGNER: – Vi har akkurat fått nytt bandrom, her kan elevene synge eller spille instrumenter. I tillegg til dette får de lære hvordan man spiller trommer og lignende, sier klubbleder Trine Posaas Nilsen i Urra-klubben.

– Målet for elevene som bruker bandrommet er å få til en konsert før sommeren.

På loftet

Urra-klubben på loftet i Uranienborg Barne og- Ungdomsskole er én av tre etter skole fritidsklubber i Bydel Frogner. Disse er med på å aktivisere femte til syvendeklassinger.

– Vi synes det er veldig gøy å spille bordtennis og ha lekegym, sier Martinius Enzell Tangen, Jesper Øyaas og Simon Brattland Husstad, som er medlemmer i Urra-klubben.

– Vi liker hobbyrommet, det er helt topp, der kan vi male på porselenskopper og tegne. Vi liker også å lage ting i leire, forteller Aurora Lyng og Vilde Kirstine Hystad Skjelbreidalen som også er med i Urra-klubben.

Leksetid

Ruseløkka fritidsklubb har eget lokale i Munkedamsveien, men er tilknyttet Ruseløkka Barne og ungdomsskole. Her legges det mye vekt på leksehjelp.

Leder Kristine Rønneseth Jensen presiserer at foreldrene bestemmer hvor mye barna skal bruke klubben.

Ruseløkka fritidsklubb har også en rekke andre aktiviteter, for eksempel matlagingskurs med enkle retter som smuthie og sjokoladekake.

– Lederne er mer til stede og følger med om alt går greit på matkursene, men mesteparten fikser barna selv. Og de kan velge hva de vil lage, det synes de er veldig artig, sier Rønneseth Jensen.

– Jeg liker veldig godt å skate og tulle, sier Håvard Johan Helvershoue i Ruseløkka klubben.

– Jeg har tre timer tre ganger i uken med leksehjelp i matte, men etter at jeg er ferdig med det kan jeg ha det gøy, sier Carla Hermansen Hvattum.

Trygt miljø

Jentegruppa på Hamna fritidsklubb er ny. Den starter ikke før på ettermiddagen og er for jenter fra syvende klasse, her er det ingen krav om lekser. Jentene får være i fred og blir kjent med hverandre uten om skoletiden.

– Vi er opptatt av at det skal være en trygg og god plass for de unge. Vi samarbeider blant annet med Politiet, Barnevernet og en Salto-koordinator, sier klubbleder Siv Janna Glømmi.

– Konkurranser, aktiviteter og «dagens spørsmål» som elevene må finne svaret på helt selv, er noe vi fokuserer på, det er fint å få inn litt kunnskap, sier Glømmi.

Kjøkkenkroken

På kjøkkenet sitter noen av jentene som går fast på Hamna.

– Jeg liker så godt at vi alle kan være samlet på en gang. Det er så fint å kunne få tid sammen, uten om friminuttene på skolen da er alt så stress. Og vi kan snakke med de voksne om hva som helst, forteller Rachel Alexandra Ødegaard.

Opplegget for klubbene denne våren er avhengig av hvor mange som besøker dem, og hva ungdommene har lyt til å finne på. I kveld er det blant annet discotek-kveld på Hamna fritidsklubb.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!