Fritt fram for å parkere inntil Stortinget

Et skilt utenfor Stortinget viser at omvisninger er avlyst torsdag ettermiddag. Politiet har høynet beredskapsnivået etter terrortrusselen mot Norge juli 2014.

Et skilt utenfor Stortinget viser at omvisninger er avlyst torsdag ettermiddag. Politiet har høynet beredskapsnivået etter terrortrusselen mot Norge juli 2014. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Det er store hull i sikkerhetsmuren som skal beskytte Stortinget mot bombebiler.

04.11.14 08:36

OSLO: Uvedkommende kan kjøre helt fram til Stortinget uten problemer, skriver Dagbladet.

I fjor ble det satt opp flere hundre kilo tunge blomsterkasser i støpejern i Karl Johans gate som en mur, men flere steder kan man fortsatt kjøre helt inntil Stortingets mest utsatte kontorfløy, viser undersøkelser utført av Dagbladet.

Avstanden mellom kassene er opptil 190 centimeter, men et sted er det en klaring på 230 centimeter, som er mer enn bred nok for en kassebil.

Lederen for Stortingets sikkerhetsseksjon, Berit Mauseth Michelet, sier at sikkerhetstiltakene skal skjerpes. Dagens løsning er midlertidig.

– Blomsterpottene er et midlertidig sikringstiltak, som skal gjøre det vanskeligere å parkere inntil stortingsbygningen. Målet er å finne en bedre, permanent løsning, sier Michelet. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.