*Nettavisen* Nyheter.

Fritt frem for alle på Bislett

Idrettsforvalter i Kultur og idrettsetaten, Per Øien, oppfordrer alle til å bruke Bislett stadion. Du trenger ikke være toppatlet for å trene på Bislett, sier han.

BISLETT: Vi skal markedsføre anleggene våre bedre, sier Per Øien. Han er fullstendig klar over at svært få mennesker vet at det går an å bruke Bislett stadion som treningsarena.
Ikke bare

Ikke bare toppidrett

Bislett skal i utgangspunktet være åpen for alle. Det er klart at det er mye stevner og toppidrett som står i fokus, men det er ingenting i veien for at folk i bydelen kan ta seg et par runder på banen, sier Øien.

Lokalavisen har tatt turen inn på Bislett stadion en solskinnsdag i ferien. To personer trener høydehopp, mens en liten gruppe mennesker løper på banen.
Vi trener her to ganger i uken, sier Iselin, Ragnhild og Ida. De tre jentene fra Minerva idrettsskole må reise langt for å trene på Bislett.
Vi møter aldri folk som ikke er medlem av et idrettslag her, sier Iselin.

Lokalavisen tar en runde i strøket for å spørre folk i nærmiljøet om de vet at det er fritt frem for alle å trene på Bislett Stadion. Det viser seg at ingen av de spurte har hørt om treningsmulighetene.
Det er jo veldig bra da, sier Marit Olsen i Theresesgate. Hun tror at mange flere vil benytte seg av treningsmulighetene, hvis informasjonen blir bedre.

Vil at stadion skal brukes

Vi i Kultur- og idrettsetaten vil at Bislett skal brukes til både organisert og uorganisert idrett, presiserer Øien.

Han forteller at de får mange henvendelser fra skoler og bedrifter.
Særlig bedriftene er flinke til å låne stadion, sier han.
Man kan fint bruke Bislett til lett mosjon, for man trenger ikke å løpe 400-meter for å bruke banen, sier Øien.

Hvis du vil trene på Bislett stadion, anbefaler Øien å ta kontakt med Kultur- og idrettsetaten en dag i forkant av ønsket treningsøkt. Det går for det meste greit å trene på dagtid i ukedagene, mens helgene gjerne er forbeholdt stevner og toppidrettsarrangementer.

Du kanklikke her, eller ringe 02180 og spør etter idrettsforvalter Per Øien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.