RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frivillig glede

Frogner seniorsenter er til glede for både brukere og frivillige. Høyest på ønskelisten er flere frivillige.

FROGNER: Omgivelsene er idylliske, og barnelatter høres ved Frogner-Skillebekk seniorsenter. Senteret er åpent hver dag og blir flittig brukt, men det hadde ikke gått rundt om det ikke hadde vært for de frivillige. Senteret ønsker seg nå flere av dem.

Senterets bærebjelke er de frivillige, men vi har behov for flere, sier leder Hilde Haukeland.


Frivillige og sjåfør

Seniorsenteret har middag hver dag og tilbyr i tillegg aktiviteter. Frisør, fotpleie, datakurs, aromaterapi og mye annet frister de eldre. Senteret er veldig godt besøkt, forteller Anne-Lotte Juul, som er leder for samarbeidsutvalget på senteret. Hun har vært frivillig i mange år. Senteret har 35 frivillige og 3,5 stillinger.

Vi skulle gjerne hatt 20 frivillige til. Bakgrunnen er at vi trenger noen å ta av når andre er syke eller på ferie. Spesielt i kantinen trengs det hjelp, sier Haukeland.

Et annet ønske står også på listen:

En sjåfør for senteret i fast stilling hadde vært bra. Vi har sjåfør nå, men ingen i fast stilling. Enten deltid eller heltid. Mange av seniorene er avhengige av å bli hentet for å komme seg hit, sier Haukeland.

Juul peker på at seniorsentrene burde bli lovfestet.

Dersom det blir lovfestet, er det vanskeligere å legge sentrene ned. Dessuten er det lettere å se på det som en del av velferdstilbudet for de eldre. En kommunesatsing hadde vært fint, mener Juul.

Begge peker på at bydelen gjør en god satsing

Nå er det Nasjonalforeningen for Folkehelse som driver seniorsentrene. Frogner Helselag og bydelen samarbeider godt med oss, det er viktig å understreke, ytrer Haukeland.


Frivillige blir brukere

Det er mange oppgaver å gripe tak i på senteret. I tillegg til aktiviteter og kantine, kommer det administrative.

Tidligere hadde vi en fast stilling på kontoret, som har falt bort. Nå er det frivillige som tar seg av den delen, sier Haukeland og forteller videre at til tross for behovet om hjelp i kantinen, er det mange andre ting som frivillige kan hjelpe med.

Det er flere praktiske oppgaver å velge mellom her. Ofte holdes det også større arrangementer og da trenger vi ekstra hender, sier lederen.

Man binder seg ikke til noe, men jeg tror det er viktig at mange føler at de kan gjøre nytte for seg og ha glede av det. Da er frivillig arbeid veldig bra, mener Juul.

For å melde seg som frivillig på seniorsenteret kan man ringe 22 43 01 29.

Dette er et hjem for mange eldre og mange av dem som var frivillige blir brukere etter hvert. Senteret tilbyr sosiale nettverk, tilhørighet, motvirker isolasjon og har stor betydelighet for livskvalitet, avslutter Haukeland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere