Frivillig innsats bak ny marka-app

Skiforeningen følger opp suksessen med applikasjonen «iMarka» med å lansere en utvidet versjon. Noe av honnøren for den nye appen tilskrives frivillige krefter.

– Over 20.000 mennesker har til nå lastet ned Skiforeningens førmelding for iPhone, «iMarka». Vi har derfor valgt å utvikle «iMarka Pro», som er en ny og oppdatert versjon av føremeldingen med støtte for kart, værdata og smøretips, sier Mette Øinæs Habberstad, kommunikasjonssjef i Skiforeningen.

Integrasjon med yr.no

«iMarka Pro» inneholder oppdatert vær- og føremelding for de fleste skiløyper i Oslo og Akershus. Habberstad forteller at hovedformålet med appen er at folk skal kjapt kunne få en oppdatering på hvilke løyper som er preparerte når man ikke sitter hjemme foran pcen.

– I tillegg får du kart for hver løype og muligheten for å dele turene du går med andre på Facebook og Twitter. Med «iMarka Pro» kan vi nå også tilby integrasjon mot yr.no, for presise værdata, sier Habberstad.

Takker frivillige krefter

iPhone-applikasjonen er utviklet av NXC i samarbeid med Skiforeningen.

– Takket være frivillige krefter ligger det enorme mengder informasjon klar i Skiforeningens elektroniske Markadatabase, sier Eirik Mikalsen, ansvarlig utvikler hos NXC..

Mikalsen synes det har vært en morsom oppgave å kunne bidra til at flere nå får enda enklere tilgang på denne informasjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.