RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frivillig på fritiden

I fjor ble det lagt ned om lag 8000 timer med frivillige arbeid i Bydel Bjerke. Nå søker frivillighetssentralen flere frivillige.

Årvoll gård: Siden frivillighetssentralen åpnet på Årvoll Gård i 1995 er det stadig blitt behov for flere frivillige. Flere aktiviteter tilbys. Og de frivillige kan selv bestemme hva de vil jobbe med og når de vil jobbe.
Fra data- til stavgangkurs
Det er mye å velge mellom for frivillige som ønsker å bruke fritiden sin til noe meningsfylt - alt fra data- til stavgangkurs til fluebinding er noe av det frivillighetssentralen i dag tilbyr.
I tillegg er det spaserturer ute når mørket har segnet på i form av natteravner. Men da må du være over 18 år - og edru. Som takk for natteravning i de sene nattetimer får du påfyll med pizza før du legger ut på ferden sammen med andre frivilige.
- Frivillighetstilbudet er for alle typer mennesker. Det er like mange kvinner som menn som melder seg som frivillige. Å være frivillig gir deg noe helt annet. Frivillighet spiller på et helt annet spekter.. Det er en avveksling fra det profesjonelle livet. Det er også en fin måte å bruke tiden på for arbeidsledige, uføre og pensjonister. Å gjøre noe for andre gir også noe til deg selv, påpeker daglig leder på sentralen Bjørn Sjøli Hansen.
- Det ser også bra ut på CV'en din. Det sier litt om deg som menneske når du velger å bruke fritiden din til å hjelpe andre, fortsetter Sjøli Hansen.
Søker frivillige
I disse dager etterlyser den daglige lederen frivillige til stavganggrupper, bowling på Økern Alderssykehjem, til kafé på Linderud gård den 28.-29 mai i forbindelse med hundreårsmarkeringen for unionsoppløsningen, frivillige som vil delta på fiske- og spaserturer samt fluebinding.
Lørdag startet natteravning opp. Til vanlig blir det ravning på fredag kveld. Her trengs det også flere frivillige. Og fra høsten trengs frivillig til leksehjelp for barn og ungdom i Bydelen. Så om du har litt tid til overs, er det bare å stikke innom Årvoll Gård...

Å gjøre noe for andre gir også noe til deg selv
Bjørn Sjøli Hansen


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere