RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frivillig på sletta

Det er både sosialt og gøy å jobbe under Norway Cup. For Ekeberg-jenta Hege Viig Pedersen (14) er det i tillegg lærerikt og interessant.

Hun jobber nemlig for Norsk Folkehjelp (NF) og beredskapen er høy blant helsepersonellet under turneringen. Fra NF står 150 frivillige parate til å ta vare på poden når han har tråkket over eller fått gnagsår. Hege Viig Pedersen fra Ekeberg er en av 35 unge fra hele landet som jobber i NF under cupen. Som aktivt medlem i NFs ungdomsgruppe er hun glad for å ha kapret en jobb hun kan lære mye av. 14-åringen har mange kurs i førstehjelp bak seg, men synes det er bra å få praktisert.
- Vi lærer mye mer av praksis enn ved bare å sitte med en bok hele tiden, forklarer hun.
Foreløpig blir ungdommene veiledet av voksne på utepostene. Samtlige av helsepersonellet har minimum 50 timers kurs bak seg før de kan behandle deltakerne på skadestedet.
- Det er jo sosialt også da. Det er viktig at de på utepostene har det bra så i dag steker jeg vafler til dem, forteller den unge folkehjelperen.

Ta vare på deg selv

Etter at mange ble frastjålet eiendeler i fjor, oppfordrer politiet folk til å ta vare på seg selv og ha oversikt over private eiendeler. Politiet har 16 mann på Ekeberg, men det er også politireserver og natteravner som bidrar til å beholde ro og orden. Et stort arrangement som Norway Cup tiltrekker seg alle mulige mennesker, men stasjonssef Gro Smedsrud ved Manglerud Politistasjon kunne fortelle at de fleste oppførte seg bra. På cupens andre dag hadde 12 personer fått forbud mot å vise seg på områdene igjen.
- Folk som helt klart bryter reglene kan vi ikke ha her, sa stasjonssjefen. I år har vaktene ved skolene fått opplæring for å unngå ubudne gjester.

Ofrer ferien

Mange frivillige legger ferien sin til Norway Cup. Blant dem fant Nordstrands Blad to tidligere verdensmestere i orientering, Hanne Staff og Bjørnar Valstad. De kunne gledelig prøve å orientere oss til E-feltet og nærmeste vannpost. På tross av stor innsatsvilje blant klubbmedlemmer i Bækkelagets Sportsklub kan Staff informere om at frivillige også blir leid inn fra nærliggende klubber for å dekke alle skiftene. Selv skal hun jobbe to skift á 12 timer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere