RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frivillig vinn-vinn

I dagens Nordre Aker Budstikke forteller avisen om Wenche Mørch fra Grefsen, som er «frivillig» i Røde Kors' besøkstjeneste. En dag i uken besøker hun beboerne på Myrer Bo- og Servicesenter på Kjelsås. Det har hun gjort i fire år, og det skal hun fortsette med.
«Det handler om å ha litt tid til overs», sier Wenche.
Hun er en av rundt 80 frivilligeRøde Kors-besøkere (Nordre Aker).
Men likevel, Røde Kors trenger flere frivillige til besøkstjenesten. For det er ikke bare de eldre på bo- og servicesentrene/sykehjemmene som får besøk av de frivillige. Eldre hjemmeboende, og også yngre mennesker, er i Røde Kors' «målgruppe». Som styremedlem i Røde Kors og også selv besøker Randi Bunde sier; «Har du lyst på besøk ta kontakt med oss!».
Det er godt å vite at noen bryr seg helt frivillig. Og det gjør også godt å vite at det finnes mange som Wenche og Randi og alle de andre frivillige, og ikke bare i regi av Røde Kors. Dette er mennesker som tar av sin egen tid, uten «lønn», for å glede og hjelpe andre. Og måtte de frivillige bli mange, mange flere!
Og det blir de kanskje, etter å ha lest om Wenche. For det er ikke bare de som får besøk som blir glade, men Wenche blir også glad av å besøke. «Det gjør godt å bety noe for noen, og det gir masse energi», sier Wenche -nemlig en helt «frivillig» vinn-vinn-situasjon!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere