RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frivillig vinterglede

Ahmed (6) og Nawal (4) fra Grorud koste seg på ski- og akedag i Sørkedalen, sammen med de mange deltakerne på Røde Kors’ kvinnekafeer.

SØRKEDALEN: Hvert år i februar reiser over 200 kvinner og barn fra hele Oslo sammen med Oslo Røde Kors til Finnerudplassen aktivitetssenter i Sørkedalen.

– I tillegg til å ha det gøy sammen, ønsker vi å bruke naturen til å motivere kvinner med minoritetsbakgrunn til å utvide nettverket sitt, og samtidig lære mer om den norske kulturarven, sier Elisabeth Dahl Hansen, leder for kvinnefeltet i Oslo Røde Kors.

– Kjempegøy!

21. februar var det kvinner og barn fra Grorud og Mortensrud sin tur til å være med til fantastiske Sørkedalen. Kvinnene er alle deltakere på Røde Kors’ kvinnekafeer.

Utflukten var lagt til vinterferien for å også få med barna.

– Dette er kjempegøy! sier Ahmed Faisal på åtte år.

– Det aller beste med å være her er å gå på ski. Jeg har gått to runder allerede.

Søsteren Nawal på fire år er også fornøyd.

– Jeg synes det er gøy å ake, smiler hun.

Vi møter også på mange kvinner fra Grorud som er i godt humør.

– Vi synes det er veldig fint her. Jeg er på Røde Kors to ganger i uka, og setter stor pris på både kvinnekafeen og turene. I fjor prøvde jeg å gå på ski, men i år går jeg heller tur på beina, sier Zada Abdo.

Engasjert frivillig

Inger Marie Østby har vært frivillig på Oslo Røde Kors’ kvinnekafé på Grorud i ni år.

Hun er glad i vinteraktiviteter, og synes det er veldig givende å være med og oppmuntre kvinner med minoritetsbakgrunn til å prøve seg på ski.

– Utgangspunktet for denne ski- og akedagen var at en av deltakerne på kvinnekafeen hadde så lyst til å gå på ski. Så da startet vi opp. Den første gangen fylte jeg bilen min med ski og staver, og så kjørte vi hit til Sørkedalen.

Frivillige som Inger Marie er kjernen i alle aktivitetene i Oslo Røde Kors. Både kvinnekafeene og Finnerud er helt avhengige av frivillige for å kunne gi et godt tilbud til de som ønsker det.

Denne dagen fikk altså de frivillige, kvinnene og barna muligheten til å dele en herlig vinteropplevelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere