*Nettavisen* Nyheter.

Frivillige hedret på eldredagen

Eldredagen ble markert over hele distriktet i dag. I Bydel Østensjø var det underholdning og takk på programmet.

Velkommen: Nestleder Trygve Asmhyr ønsket velkommen. Foto: Trine Dahl-Johansen

Roser til alle: Alle frivillige ved Østensjøs eldresentre og frivillighetssentraler fikk en rød rose som takk. Foto: Trine Dahl-Johansen

Ikke flinke nok: BU-leder Arnfinn Aabø mente bydelsutvalget ikke har vært flinke nok til å sette pris på den innsatsen de frivillige gjør. Foto: Trine Dahl-Johansen

OPPSAL: Dagen ble feiret på Oppsal samfunnshus og ble åpnet av nestleder i eldrerådet, Trygve Asmhyr. Han snakket om det å ha en positiv holdning.

– Årets arrangement på eldredagen er redusert i forhold til tidligere år på grunn av økonomien i bydelen. Likevel håper jeg dere kan være positive og si at dere har hatt en fin dag når dere går ut herfra, sa han.

SE FLERE BILDER FRA ELDREDAGEN HER

Gratulerte

Leder av bydelsutvalget, Arnfinn Aabø, hadde også tatt turen for å feire sammen med de eldre i Østensjø. Han gratulerte alle med dagen og skapte humring i salen da han sa at alternativet til det å bli eldre ikke var noe særlig å trakte etter.

Frivillighetsplan

Aabø benyttet anledningen til å snakke om frivillighet.

– Man må ha mange frivillige for å kunne drive eldreomsorg, sa han og mente det var på sin plass å hylle de frivillige på eldresentrene og frivillighetssentralene.

Bydel Østensjø står foran en utfordring når det gjelder økning i antall eldre framover. Bydelsutvalget har derfor bestemt at man skal jobbe etter en frivillighetsplan, som skal bedre samarbeidet mellom alle aktører.

– BU har ikke vært flinke nok til å sette pris på den innsatsen de frivillige i bydelen gjør. Og det ønsker vi å gjøre noe med. Vi oppretter derfor en styringsgruppe, som skal jobbe for frivillighet. Vi har mange målgrupper, men hovedtyngden i begynnelsen vil være de eldre, lovet han.

Takk og roser

Aabø og koordinator for eldresentrene og frivillighetssentralene i bydelen ville derfor takke alle de frivillige for innsatsen de har gjort. Uten dem, ville ikke driften vært mulig å opprettholde. Alle ble derfor ropt opp og fikk overrakt en rød rose og en takk fra dem begge.

Før kaffe og kringleservering ble det også tid til underholdning. Gruppa Kavalkade ga utdrag fra Trost i taklampa og My Fair Lady. Trioen skapte god stemning blant de over 100 eldre med hurtige kostymeskift, sang og skuespill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag