RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frivillige sjeler på haugen


Line Roaas, Lise Solvoll og Emilie Rygh Hestnes.
Foto: Anne Marie HUCK
Line Roaas, Lise Solvoll og Emilie Rygh Hestnes. Foto: Anne Marie HUCK
- Alle har jo litt tid til overs til andre, sier de tre engasjerte jentene Lokalavisen møtte på Frivillighetssentralen.

ST. HANSHAUGEN: De lyse lokalene i Ullevålsveien 39 har huset mange arrangementer, og også mange møter frivillige sjeler imellom. Lokalavisen møter tre studenter, som tar seg noen timer i uka for å hjelpe andre.

- Man trenger politiattest hvis man skal jobbe med barn, sier Line Roaas. Hun er den av de tre som har lengst erfaring i rollen som frivillig. Siden mai har Line passet på en liten jente på ett år noen timer hver uke.

- Jeg tror det er lett å bli litt egoistisk i blant, og at folk ofte velger å gjøre alt for seg selv, sier hun. Line forteller at hun koser seg hver gang hun passer den lille jenta, og samtidig får mammaen litt tid til seg selv.

God erfaring

Emilie Rygh Hestnes og Lise Solvoll har nettopp meldt sin interesse som frivillige.

- Jeg ble kjent med frivillighetssentralen fordi jeg har en venninne som jobber her, sier sosionom studenten Emilie. Hun gleder seg til å få en egen besøksvenn hun skal ha "ansvar " for. Både hun og Lise mener frivillig arbeid er en viktig og god erfaring å ta med seg videre.

- Alle har nen timer hver uke til et annet menneske, mener Lise. som får støtte av de andre.

Godt mottatt

Alle tre synes det har blitt godt mottatt av de som jobber på frivillighetssentralen, som eies av Kirkens bymisjon og får støtte av Bydel St. Hanshaugen.

- Vi har fått veldig mange frivillige nå, sier daglig leder Jorid Tharaldsen. Hun forteller at gjennomsnittsalderen for de som melder sin interesse faktisk ligger på rundt 40 år, men at det er mange unge studenter som også er frivillige.

Gode møter

- Vi prøver å legge til rette for gode møter mellom mennesker, forteller Jorid. For å bli besøksvenn, eller gjøre noe annet for andre mennesker, er det bare å ta kontakt med Frivillighetssentralen, komme til intervju for å vite hva man selv ønsker, og fremlegge politiattest hvis man skal jobbe med barn. Gå inn bydelens nettsider eller ring 22 69 86 10.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere