*Nettavisen* Nyheter.

Frivillighetssentralen i nye hender

Unni Lein trer i disse dager over i pensjonistenes rekker, mens Wenche Refsdahl overtar som ny daglig leder på Bøler frivillighetssentral.

Bøler: Nå har jeg drevet Bøler frivillighetssentral i fem år. Jeg ble egentlig pensjonist i august og synes at det er på tide at jeg slipper å følge klokka, smiler Unni Lein. Som ikke har tenkt til å ligge på latsiden selv om hun slutter å jobbe.

Jeg regner med å bli frivillig her, og har også påtatt meg verv som konfliktsrådsmegler i Oslo og Akershus, sier den spreke pensjonisten fra Skullerud.

Først blir det imidlertid opplæring og innkjøring med den nye daglige lederen ut februar måned.

Lokal leder

Arvtageren Wenche Refsdahl kommer fra jobb som baseleder på Nøklevann skolefritidsordning. 49-åringen kjenner området godt siden hun har bodd på Bøler helt siden 1961.

Opprinnelig er jeg fra Lillehammer, men jeg kjenner jo mange her og mange kjenner meg. Jeg er opptatt av at folk skal føle seg trygge på meg, og jeg skal prøve å gjøre en god jobb etter Unni selv om det blir litt som å hoppe etter Wirkola, sier den nye daglige lederen.

Jeg gleder meg veldig over den nye jobben og har mye å gi, lover hun.

Godt etablert

I forrige uke hadde Wenche Refsdahl sin første arbeidsdag i lokalene på Bøler senter, der hun ble ønsket velkommen av styreleder Bjørn Jensen og bydelens administrator for frivillighetssentraler, Heidi Karsrud Nordahl.

Noe av grunnen til at vi valgte Wenche er at hun er så godt etablert i distriktet. Hun kjenner bydelen godt både privat og jobbmessig, og det passer veldig bra siden vi ser på frivillighetssentralen som en informasjonsarena for alle bydelens innbyggere, sier Karsrud Nordahl.

Mange tror at frivillighetssentralen bare er for eldre, men her er det ingen aldersgrense, fastslår hun.

På tvers av generasjoner

I tillegg til å opprettholde dagens tilbud på frivillighetssentralen, ser Wenche Refsdahl også for seg nye aktiviteter.

Det er ingen grenser for hva man kan bruke frivillighetssentralen til. Jeg tror det er viktig å blande barn og eldre, og håper at jeg kan få til noe som går på tvers av generasjoner. SFO-barna mine har allerede spurt om å få komme på besøk hit, og det er jo en begynnelse, smiler hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag