RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frogner-designer fikk mesterbrev


Tomas Bagackas Høholt under overrekkelsen av mesterbrevet i Rådhuset. FOTO: Henning Høholt
Tomas Bagackas Høholt under overrekkelsen av mesterbrevet i Rådhuset. FOTO: Henning Høholt
Frogner-designeren Tomas Bagackas Høholt kan skilte med herreskreddermesterbrev som en av åtte i hele landet - og det før han har avsluttet stu- dieoppholdet ved Kunsthøgskolen.

FROGNERVEIEN: Onsdag 19. mai ble skreddermesteren fra Frognerveien ovverrakt herreskreddermesterbrev i Oslo Rådhus.

Kun seks aktive

Per i dag finnes det kun seks aktive herreskreddermestre i Norge, og oversikten i Mesterbevsnemnden viser at Tomas deler den høythengende tittelen med åtte andre.

I Oslo finnes det kun to aktive; en som syr bunader og en som reparerer tekstiler. Tomas leverer antrekk til en liten kundekrets, bestående av både mannlige og kvinnelige kunder - og er dermed den eneste herreskredermesteren med egenprodusert klesdesign i hovedstaden.

Vises på DogA

Fra i kveld til og med søndag viser avgangsstudentene innen klær- og kostyme ved Kunsthøgskolen i Oslo sine kreasjoner på DogA. Studentene har brukt to år på et selvvalgt konsept.

Tomas har tatt utgangspunkt i skjulte kommunikasjonskoder for homofile i sin kolleksjon "POLARI".

Tittelen er tatt fra det lingvistiske fenomenet med samme navn, som var særlig velbrukt i det britiske homomiljøet på 50- og 60-tallet.

- Jeg har undersøkt hva slags koder som blir brukt for å kommunisere mellom homofile og har sett på drakthistorie. Kolleksjonen bidrar til å skape dialog blant homofile, skriver Tomas om kolleksjonen på Kunsthøgskolens nettkatalog.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere