*Nettavisen* Nyheter.

Frogner har bikket 50.000 per kvm

Beliggenheten til Oslos næringssentrum er blant det som gjør at kvadratmeterprisene i Bydel Frogner er høyest i landet. Foto: ARKIVFOTO

Nå må du ut med over 50.000 kroner per kvadratmeter for å bo i Bydel Frogner. Og smertegrensen er ikke nådd.

FROGNER: Som første område i landet har Bydel Frogner nå en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på over 50.000 kroner.

Tall fra eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk fra september viser at boliger i den største bydelen i Oslo omsettes for en pris som gjør at gjennomsnittlig kvadrameterpris har hoppet opp fra 48.400 i 2010 til 52.800 i år.

LES OGSÅ: Moderat prisøkning i indre by

KLIKK HER OG LES ALT OM BOLIG OG EIENDOM I OSLO.

– Vi opplever enkeltsalg som er mye høyere enn det også, forteller eiendomsmegler Nicolai Valset hos Aktiv i Frognerveien. Dette er imidlertid boliger som ville hatt høyt pris også for to år siden.

St. Hanshaugen like bak

Hakk i hel finner vi Bydel Ullern. I detaljoversikten til boligprisstatistikken har Ullern nå tilbakelagt to måneder med gjennomsnittstall over 50.000 kr/kvm, mens de ender på 49.1000 kr/kvm hittil i år.

LES OGSÅ: Her er det billigst å bo i hovedstaden

Bydel St. Hanshaugen har også hatt omsetningstall den siste tiden like opptil 50.000 kr/kvm, og er ifølge Leif J. Laugen, nestleder i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff), den heteste kandidaten til å bli den tredje bydelen i Oslo – og dermed i landet – som bikker en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på over 50.000 kroner.

– Det er sannsynlig at prisutviklingen i boligmarkedet fortsatt går i positiv retning, sier Laugen.

Mange av de største makroøkonomiske miljøene i Norge har spådd fortsatt prisøkning, blant dem Statistisk sentralbyrå.

– Usikkerheten rundt fremtidig prisutvikling har imidlertid økt noe den siste tiden på grunn av usikre internasjonale forhold og generell høy belåning blant norske husholdninger, påpeker Laugen.

«Central Business District»

Hva er så årsaken til at Bydel Frogner får mest igjen for kvadratmeterne sine? Tilbud og etterspørsel peker megler Valset på. Mens Laugen forklarer nærmere hvorfor det er så stor etterspørsel og ikke minst kjøpekraft i dette området.

– Nærheten til det vi kaller «Central Business District», sier han. Frogner har den største boligkonsentrasjonen inntil vest av sentrum i Oslo, et område som man kjenner som Central Business District når man omtaler næringsområder i store internasjonale byer.

– Dette er områder som preges av bedrifter med høye inntekter og betalingsdyktige kunder, sier Laugen og ramser opp finans-, bank- og advokatbransjen samt ekslusive butikker og restauranter.

– Beboerne på Frogner arbeider gjerne innenfor disse næringene, tjener bra og har stor kjøpekraft, sier Laugen. Alle tre punkter er aspekter som gir utslag i sterk etterspørsel etter boliger i bydelen. Det hele forsterkes av flotte bygninger og attraktive nærområder som Frognerparken og Frognerkilen.

Få ut boligen nå

– Er smertegrensen for hva folk vil betale for bolig i Bydel Frogner snart nådd?

– Mange som kjøper bolig andre steder i byen er nok like nær sin smertegrense, men den ligger lavere fordi kjøpekraften ikke er så høy, sier Laugen.

Hos Aktiv i Frognerveien er det i alle fall ikke rolig. Etterspørselen etter boliger er fortsatt veldig høy. Erfaringsmessig legges det ut færre objekter i årets siste måneder og megler Valset har derfor følgende stalltips:

– Hvis du skal selge bør du ikke sitte på gjerdet nå og vente på januar, sier han.

KLIKK HER OG LES ALT OM BOLIG OG EIENDOM I OSLO.

LES OGSÅ: Moderat prisøkning i indre by

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.