RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bydel Frogner har flest ulykker i hele Oslo
Bydel Frogner har flest ulykker i hele Oslo

Frogner med flest ulykker

Flere alvorlige ulykker preget statistikken i trafikken 2008 på Frogner.

FROGNER: Syv mennesker omkom i oslotrafikken i 2008, tre færre enn året før. Og to av dødsulykkene skjedde i Bydel Frogner.

I tillegg til de to dødsulykkene inntraff det sju det Samferdselsetaten karakteriserer som alvorlige ulykker («skader som krever innleggelse på sykehus og lengre behandling, men som ikke fører til varig mén av betydelig omfang»). Det kommer frem i «Årsberetningen for trafikkulykker i Oslo 2008».

Totalt 99 trafikkulykker med personskader ble registrert i Bydel Frogner i året som gikk (Flest i Oslo). De to dødsulykkene fant sted på Bygdøy og Skillebekk. Tre av de seks alvorlige ulykkene på Frogner har kommet på E-18 langs Sjølystveien. I tillegg var det en meget alvorlig ulykke på Bygdøy.

De resterende ulykkene blir av Samferdselsetaten karakterisert som «lette ulykker» (lettere skader og brudd som krever legebehandling, men ikke sykehusinnleggelse).

Her smeller det på St.Hanshaugen

Fordelingen av ulykkene kan sees på illustrasjonskartet.

31 av ulykkene involverte fotgjengere, 11 var sykkelulykker, 14 motorsykkelulykker og 43 bilulykker, ifølge årsrapporten.

Totalt 936 trafikkulykker med personskader ble registrert i hovedstaden i fjor. Dette var en nedgang på fem prosent fra 2007. Bydelen med flest ulykker i fjor var Frogner (99), mens Bydel Stovner hadde færrest ulykker (28). Bydelene med dødsulykker var Alna (1), Bjerke (2, inkludert en ulykke i Årvollveien), Frogner (2), Søndre Nordstrand (1) og Ullern (1).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest