*Nettavisen* Nyheter.

Frogner-priser på Nordseter

FROGNERPRISER: Leiligheten på 45 kvadrat ble solgt for 59.000 kroner kvadraten i Åssiden terrasse. Foto: FOTO: JOHN LØVÅS

En 45 kvadratmeter stor toromsleilighet i Åssiden terrasse ble nylig solgt for 2.625.000 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

MEGLER: Merete Nybak

NORDSETER: – Dette er en klar prisrekord i området og 525.000 og 635.000 over takst og prisantydning, sier megler Merete Nybak hos Aktiv eiendom på Holtet.

Toromsleiligheten ligger i toppetasjen og har en 12 kvadratmeter stor terrasse.

– Det er ikke så mange leiligheter med så stor terrasse, fjordgløtt og utsikt her. Men det som var litt spesielt her var at det ikke fulgte med garasje, det gjorde det på leiligheten som satte den forrige prisrekorden på 2,450.000 kroner, sier Nybak.

LES OGSÅ: Treroms satte prisrekord

Frognerpriser

Den nye prisrekorden, inkludert en liten fellesgjeld gir en kvadratmeterpris på hele 59.000 kroner. Snittprisen for Nordstrand for april var 40.200 kroner, mens den for Frogner var 57.300 kroner.

– Det var en fin leilighet, men når man når disse prishøydene for en 45 kvadratmeters leilighet i dette området så ser vi at det er for få leiligheter til salgs, sier Nybak.

Kniving i budrunden

Det var mye folk på visningen og fem som var med i budrunden. De fleste datt raskt av lasset, mens to personer knivet prisen på leiligheten opp til rekorden.

– Det er et populært og veldrevet borettslag med kort vei til trikk og butikk, sier Nybak.

LES OGSÅ: Kjøpere står i kø – uker før visning

Kjøperen er en eldre herre fra området. Nybak forteller at mange av kjøperne av denne typen leiligheter har solgt en enebolig i området og ønsker seg noe som er mer lettstelt.

– Jeg solgte vel fem leiligheter her i fjor. For mange av kjøperne er det uaktuell å flytte ut fra Nordstrand. Folk trives og det gir et ekstra press på disse leilighetene, sier hun.

I tillegg er det en del unge som prøver å etablere seg på boligmarkedet, men disse møter fort veggen i budrunder.

– En del unge, som kanskje har foreldre i området, blir relativt raskt parkert i budrunder mot folk som har solgt enebolig og har penger på bok. Det er synd og de nye reglene (15 prosent egenkapital, red.anm.) har ikke gjort det enklere, sier Nybak.

Lurer du på hvor mye din bolig er verdt? Sjekk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag