RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frogner Stadion og personangrep

I politikernes hjørne på Bydelssidene 15/6 kommer SV's gruppeleder Liv Undem med kraftige personangrep på undertegnede, og bruker uttrykk som "løgnaktige angrep", "Olsens.. løgnhistorier", "faktiske usannheter, særdeles usaklige og misvisende påstander".

Jeg har vært lokalpolitiker for Høyre i snart 30 år, sittet som gruppeleder i bydelsutvalget i de siste 17 år, og har også hatt en periode i bystyret. Jeg har aldri tidligere opplevd å bli kalt løgner, verken i møter, og langt mindre på trykk i en lokalavis, før Arbeiderpartiets gruppeleder Knut Bakkevig i samme sak for noen uker siden brukte de samme ord og uttrykk. Jeg er oppriktig lei meg for at opposisjonens fremste politikere i bydelen ønsker å dra den politiske debatten ned på et så lavt nivå, og ser ikke med glede frem til fortsettelsen i valgkampen.

På BU-møtet29. mars var jeg møteleder. Jeg fikk fremlagt et forslag fra AP/SV som var behandlet på deres gruppemøte før møtet, og som disse partiene ønsket å få behandlet på møtet. Rutinemessig ble dette forelagt bydelsdirektøren, som umiddelbart trakk den konklusjon at hvis det ble vedtatt, måtte anbudskonkurransen avlyses, og alle midlene gå til viderebearbeiding av Kultur- og Idrettsetatens prosjekt om kun utbygging av kunstgress og kunstis. Jeg var enig i denne tolkningen.

I min periode som gruppeleder har jeg alltid lagt vekt på at bydelsutvalget i størst mulig grad bør stå samlet i viktige saker for bydelen og som bystyret senere skal avgjøre med konkrete bevilgninger. Jeg ønsket derfor ikke en avstemming med et knappest mulig flertall 8-7 for videre utredning. Høyre medvirket derfor i debatten til et kompromissvedtak, som ble enstemmig vedtatt.

I det sittende BU er jeg den politiker som har lengst fartstid. Jeg har førstehånds kunnskap om, og har vært med å behandle samtlige forslag om Frogner Stadion, som i årenes løp har vært forelagt BU. Det har derfor vært forstemmende å lese de mange usaklige innlegg som har kommet i denne avisen fra SV's ferskeste representanter, som åpenbart har bunnet i mangel på innsikt i tidligere vedtak i BU. Høyre har en rekke ganger informert om tidligere vedtak, men når ikke igjennom. Saklig informasjon synes å prelle av, og nye utfall har fulgt. Når jeg har gått ut i lokalavisen med informasjon om AP/SV's primære forslag fra 29/3, var det for å informere velgerne om hva SV's mange utspill kunne føre til. Jeg tok det som en selvfølge at AP/SV mener alvor med et forslag som er behandlet i gruppemøte og senere fremmet for BU. At disse partiene ikke skjønte konsekvensen av det forslaget som ble fremlagt er beklagelig, med det er gledelig at både AP og SV i ettertid bekrefter at de ikke har bestemt seg.

Liv Undemavslutter sitt innlegg med et merkelig spørsmål om Høyre har fått innsyn i de seks leverandørenes tilbud. Selvsagt har vi ikke det, men det er da heller ikke nødvendig for å kunne gå ut å fortelle velgerne om hvilket alternativ vi ønsker. Utredernes mandat er klart! Deres oppgave er å detaljutrede, med kostnadsoverslag, adhoc-gruppens forslag til Frogner Sportspark, og da ønsker Høyre "full pakke", hvis dette er mulig å gjennomføre teknisk og økonomisk, og det ikke kommer i konflikt med fredningsplanene. Med sin spørsmålstilling og kommentarer avslører Liv Undem at SV ikke skjønner dette, og heller hadde ønsket nye utredninger. Nå er et slutt på utredninger av nye alternativer. Nå er tiden inne til politisk mot og handlekraft!

Jan-Erik Olsen,
gruppeleder for Høyre i Frogner bydelsutvalg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere