RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frogner stadion på anbud

Bydel Frogner har fått i oppdrag fra bystyret å prosjektere ulike alternativer for et nytt Frogner stadion.

Frognerparken: Det er gjort et vedtak i bystyret om at man skal ha en anbudsrunde på oppgraderingen av det tradisjonsrike stadionet. Kommunen vil bevilge penger til rehabiliteringen, men foreløpig er det ikke satt opp et budsjett.
Det er satt av én million kroner til forprosjektet, sier bystyremedlem Andreas Behring.

Trykk fra publikum

Prosessen er i gang, og det finnes budsjett for inneværende år. Forprosjektet bør derfor være ferdig behandlet i løpet av året, sier Behring. Kommunen ønsker å finne utviklere med forskjellige alternativer og kreative løsninger. Det er en nedsatt en styringsgruppe i bydelen, bestående av lokalpolitikere med tverrpolitisk syn, og gruppen ledes av bydelsutvalgsleder Bjarne Ødegaard. De skal behandle forslagene før de sendes videre til rådhuset.
En av grunnene til at kommunen nå velger å legge stadion ut på anbud, er selvfølgelig trykket som er kommet fra publikum, og at private investorer og initiativtakere som har lagt frem forslag til utbedring og utbygging av anlegget, sier Behring. Han tror det er smart at kommunen håndterer dette selv og at lokalpolitikerne holder i trådene, i første omgang.

Fredning av parken

Andreas Behring er også opptatt av at Frognerparken blir fredet. Han forteller at det allerede i 1993 ble gjort et vedtak i bystyret om å frede parken. Saken er blitt liggende brakk hos Riks- og byantikvaren, som skulle justere noen punkter for så å ferdigstille vedtaket.
Nå som det er så mange prosjekter gående i og rundt parken, er vi nødt til å få fredningsvedtaket på plass. Vi kan ikke gjøre ting i feil rekkefølge. Vi må ha et utgangspunkt for videre planer, sier bystyremedlemmet. Behring har skrevet til byrådet, der han ber om en redegjørelse for fremdriften og konsekvensene for pågående prosjekter. Han mener Frognerparken er et nasjonalt symbol, og et av de viktigste grønntarealene vi har i Norge og at saken derfor må prioriteres.
Jeg antar at ikke det er noen som ønsker å ødelegge parken, men det er likevel viktig å få orden på det formelle rundt fredningen. Jeg forventer at byråden tar tak i saken siden det er en direkte henvendelse, og dessuten er det viktig for prosjektet med nytt stadion, sier Behring. Han ønsker ikke å sette kjepper i hjulene for idrett og rekreasjon, men utbyggingen avhenger av vedtaket og hvordan det er formulert.
Vi kan ikke anlegge et stadion først, og så begynne med justeringer i henhold til vedtaket etterpå, sier Behring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere