*Nettavisen* Nyheter.

Frognerbekkdalen ryddes

Friluftsetaten har nå startet arbeidet med å tynne skogen i Frognerbekkdalen i Frognerparken. Risikotrær skal bort slik at de gjenværende trærne får bedre vekstkår. - Vårt hovedfokus er å beholde dette området så naturlig som mulig, sier Helene G. Berger i Friluftsetaten.

Arbeidet dreier seg i hovedsak om felling av risikotrær. Risikotrær kan være trær som henger over eiendommer og trær som på sikt kan utgjøre en potensiell fare, for eksempel falle over turveien.


Det skal også utføres noe tynning av skogen. Tynningen vil skape lys og plass til nye trær som vil få bedre levekår.

- Ved å tynne i småskogen (oppslaget), vil vi skape muligheter for nye trær til å vokse seg like store og flotte som almetrærne en gang var, opplyser Berger.

Floraen langs Frognerbekken er svært rik, med blant annet skog av edelløv, alm og ask. Frognerbekkdalen er derfor et viktig område for det biologiske mangfoldet, og det skal gjøres så små inngrep som mulig.

For å bevare dette mangfoldet blir det lagt igjen stokker etter de felte trærne og satt opp høystubber. Dette gjøres for å gi bosted for insekter, sopp og lav.

Friluftsetaten oppfordrer folk i nærområdet til ikke å dumpe kompost, juletrær og lignende i området.

- Hvilke forandringer vil turgåerne få se når arbeidet er ferdig?

- Turgåerne vil nok ikke merke den helt store forskjellen, bortsett fra at noen store trær har blitt lagt ned på bakken og at det har blitt litt mer åpent der vi har tynnet i vegetasjonen for å få fram nye enkelttrær, opplyser Helene G. Berger

Arbeidet er væravhengig, men er planlagt ferdig i begynnelsen av april.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.