Gå til sidens hovedinnhold

Frognerfitter-Alexia til topps

Madserud-forfatter Alexia Bohwim var den av fjorårets debutanter som solgte suverent best. Jeg er ikke overrasket over at den solgte mye, men 28 000 er klart mer enn det jeg trodde, sier debutantforfatteren.

MADSERUD: I følge en oversikt utarbeidet av Bokhandlerforeningen solgte Alexia Bohwim mest av alle debutantforfattere i 2008.

Ifølge Kagge forlag, som gir ut boken hennes, «Frognerfitter», er debutromanen utgitt i 28 000 eksemplarer.

Jeg er ydmyk over salget. Men jeg merket tidlig reaksjonen til folket at de likte den. Tilbakemeldingene var positive og selv om kritikerne gjorde sitt for at den ikke skulle selge, så gikk jungeltelegrafen på at dette var en bok som kunne falle i smak hos målgruppen jeg hadde satt, sier Alexia, som er bosatt på Madserud.

Folk kjenner seg igjen

Til tross de dårlige kritikkene ble Frognerfitter en stor suksess og Alexia får daglig tilbakemeldinger. Og de er kun positive.

Etter utgivelsen har jeg kun fått positive tilbakemeldinger bortsett fra et hatbrev. Daglig får jeg noen meldinger på Facebook om boken. Det virker som mange kjenner seg igjen i boken og de sier det er bra at jeg har valgt å skrive om dette miljøet på Frogner, sier Alexia.

Hvem er det som har kjøpt boken?

Tilbakemeldingene jeg får er hovedsakelig fra folk som er i alderen 18 til 30 år. Og det er også litt artig at jeg får tilbakemeldinger fra mange jenter. Denne generasjonen er en målgruppe alle forfattere drømmer om å treffe når de gir ut bøker. Så jeg er veldig fornøyd med å ha klart det, sier forfatteren til Lokalavisen.

Åpen for filmatisering

Det har lenge vært snakk om at denne boken kunne ende opp som film. Forfatteren selv er ikke uvillig til dette.

Jeg ser på det som en ære om boken blir filmatisert.

Men forfatteren vil ikke at boken skal bli filmatisert for enhver pris.

Når jeg skrev boken så jeg filmen i hodet. Så jeg vil i så fall ha en finger med i spillet. Dessuten må de ha de riktige folkene i filmen. Så det blir ikke film for enhver pris, avslører hun.

For tiden holder hun på å planlegge ny bok.

Jeg vet hva jeg skal skrive om. Tar en dag av gangen og er dessuten heltidsstudent., sier hun.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget