RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frokost med barn

Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen besøkte bydel Alna i forrige uke. Statsråden fikk en omvisning på tjenestesteder.

Lutvann/ALNA: Statsrådens besøk i Groruddalen startet med frokost på Lutvann skole, der rektor Stein Andersen ønsket gjestene velkommen.
Lutvann skole har 330 elever, og det er 70 prosent av elevene som har minoritetsspråklig bakgrunn. Det siste året har 50 elever takket ja til skolefrokost. Forsøket kom i stand ved hjelp av statlige midler. Nå fungerer dette så bra at vi er nødt til å fortsette. Måltidet gjør elevene klare til læring, og vi får mindre forsentkomming, sa Andresen.

Møte elever

Bjarne Håkon Hanssen som kom til Lutvann skole i følge med stortingsrepresentant Jan Bøhler (Ap) og byrådet for barn og oppvekst Torger Ødegård. De fikk dele bord med elever fra Lutvann skole. Jonas Stray (12) og Hanh Thien (10) satt nærmest statsråden.
Jeg har gledet meg til dette besøket lenge. Nå kan jeg fortelle statsråden alt om skolen vår, sier Thien.
Arbeids- og inkluderingsministeren er blitt godt kjent med groruddalssatsingen på papiret. Han uttrykte også glede over endelig å ha fått mulighet til å se det i praksis.
I dag får jeg endelig treffe folkene som arbeider med dette, sa han ved starten av sin rundtur i bydel Alna.

Første i rekka

Bydelsdirektøren Erik Kjeldstadli i bydel Alna sier at besøket fra de sentrale politikere er meget viktig for bydelen.
Det er viktig for oss å vise en del av det arbeidet vi gjør. Det er ikke minst hyggelig å få representanter for både Oslo kommune og regjeringen hit, sier Kjeldstadli.
Han mener at dette besøket kan være første i rekken.
Jeg er sikker på at det er flere slike besøk som kommer etter hvert, sier Kjeldstadli.

Besøkte barnehage

Besøket til bydel Alna gikk videre til Lindebergstua barnehage. Der fikk statsråden æren av å klippe snora for tiltaket gratis kjernetid.
Hele besøket til bydelen hadde fokus på språk og læring. Det er veldig fint at statsråden fikk mulighet til å se noe av dette i praksis.
Ansatte ved Lindebergstua barnehage viste de besøkende veldig konkrete eksempler på deres metoder.
Barna får opplæring i helt enkle, hverdagslige ord og uttrykk. Statsråden ga tydelig inntrykk for at han var meget fornøyd med det han fikk sett, sier Kjeldstadli.

Fornøyd

Statsråden fikk tid til et besøk til NAV Alna, der avdelingssjef Bjørg Torill Madsen informerte om tilbudet som Ressurssenter for arbeid og integrering (RAI) i bydelen, og hvilke resultater de har oppnådd.
Bydelsdirektøren er meget fornøyd med besøket til Hanssen.
Vi har lyst til å vise våre aktiviteter utad. Samtidig viste Hansen et helt klart uttrykk for å ha likt det han så, sier Erik Kjeldstadli.
Nå kan jeg fortelle statsråden alt om skolen vår.
Hanh Thien (10år)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere