RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frokost på skolen


2.-klassingen Marius Berge Eide (17), Nosheen Khan (18), Zarin Mirza (19) og Fatema Sheikh (18) liker godt at skolen serverer sunn frokost.
2.-klassingen Marius Berge Eide (17), Nosheen Khan (18), Zarin Mirza (19) og Fatema Sheikh (18) liker godt at skolen serverer sunn frokost.
Sandaker videregående skole inviterer alle på skolen til felles frokost hver dag. Elevene hyller det sunne tiltaket.

SANDAKER: Frokostserveringen har pågått siden 1. september og har så langt vært en stor suksess. Før undervisningen starter 08.30 samles både elever og lærere til en god og sunn frokost i skolens aula.

For 10 kroner får elevene fri tilgang på grovt brød, rikelig med pålegg, frukt og juice.

Tiltaket er ment for å bedre læringsmiljøet, men også for å skape et godt samhold blant elever og lærere, mener skolens rektor Roald Olsen.

Dette gir alle på skolen en hyggelig start på dagen. Når elevene får tanket opp magen blir de roligere og mer mottakelig for ny kunnskap, sier han, og legger til:

Med dette tiltaket scorer vi på alle plan. Ingenting er som å investere i god helse. Det bedrer kvaliteten på det meste.

Fornøyde elever

Østkantavisa besøkte Sandaker videregående skole tidligere denne uken. Og at elevene setter pris på felles frokost med venner og bekjente er det ingen tvil om.

Rundt et bord med dempet belysning forteller de om det sunne tiltaket.

Frokosten her på skolen gjør meg mer opplagt dagen igjennom. Jeg rekker aldri å lage frokost selv, sier Nosheen Khan (18).

Zarin Mirza (19) forteller at hun gjør det bedre på skolen, nå som hun spiser sunn frokost.

Før hoppet jeg alltid over frokosten, og spiste i stedet noe usunt på Kiwi. Jeg er veldig glad for at skolen begynte med dette, sier 19-åringen.

Samhold

Frokosten har også gjort noe med samholdet på skolen, forteller elevene.

Det er alltid hyggelig når vi samles i kantina. Det er sosialt, og man blir kjent med mange, sier Fatema Sheikh (18).

Elevrådsleder og driftsstyremedlem, Marius Berge Eide (17), forteller til Østkantavisa at frokostserveringen er tvers igjennom positiv.

Dette er kult! Samholdet og konsentrasjonen blir bedre. Bedre kan det vel ikke bli, sier han fornøyd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere