RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rustislav Luchnikov er godt likt av samtlige elever ved Den Norske Ballettskolen. FOTO: IRENE AARSET JOHANSEN
Rustislav Luchnikov er godt likt av samtlige elever ved Den Norske Ballettskolen. FOTO: IRENE AARSET JOHANSEN

From Russia with...dance

Stemningen sto i taket da ballettdanseren Rustislav Luchnikov ringte Den Norske Ballettskolen (DNBS) for å høre om de trengte hans hjelp.

GREFSEN/KJELSÅS: – Vi er veldig stolte av at ballettskolen, kun etter kun fire års drift, har klart å etablere et såpass solid grunnlag at elevene ved skolen kan ta imot lærdommen fra den russiske pedagogen Rustislav Luchnikov. Stas, som vi kaller han, har bakgrunn fra Vaganova akademiet i St. Petersburg, der de underviser etter den anerkjente ballettmetoden Vaganova-metoden, forteller Irene Aarset Johansen ved DNBS.

– Bare positivt

Og elevene, både jentene og guttene, setter stor pris på den nye læreren.

– Han er svært pedagogisk og elevene lærer stadig nye ting. Flere foreldre og elevene selv har i tillegg kommentert at det er flott at han snakker engelsk. Da blir jo i tillegg språkkunnskapene forbedret, sier Aarset Johansen.

Luchnikov blir i første omgang frem til 1. juni neste år, men Irene håper å ha han tilbake etter tre måneder.

– Den første søknadsperioden for arbeidstillatelse går ut 1. juni, men vi håper selvsagt å få han tilbake etter påfølgende tre måneder, sier hun.

«Et juleeventyr»

5. til 10. desember inntar DNBS det nye forestillingslokalet på Rønningen Folkehøyskole. Da er det duket for juleforestillingen «Et juleeventyr».

– Vi er godt i gang med øvelsene, så her kan publikum virkelig glede seg til et bredt spekter av dans. Med oss på laget har vi jo i tillegg Cap a Pied, så her blir det alt fra teater, klassisk ballett og moderne dans til hip hop og breakdance med elevkompaniene og teatergruppene, sier Johansen.

For mer informasjon: www.dnbs.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere