RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp: – Vi trekker ikke noe, vi vil være med i byråd videre


FEILSITERT: Christian Tybring-Gjedde, leder av Oslo Frp, hevder seg feilsitert og benekter at Frp trekker kravet om å få fortsette i byråd.
FEILSITERT: Christian Tybring-Gjedde, leder av Oslo Frp, hevder seg feilsitert og benekter at Frp trekker kravet om å få fortsette i byråd. Foto: FOTO: CAMILLA SVENDSEN
– Vi trekker ikke noe krav om å få være med i byråd. Det har jeg aldri sagt, sier Christian Tybring-Gjedde til dittOslo.no.

OSLO: Onsdag morgen ble det kjent gjennom Klassekampen og VG at Frp trekker kravet sitt om å få være med i et byråd. Feil, sier Christian Tybring-Gjedde, som hevder seg feilsitert.

– Dette har jeg aldri sagt, jeg er blitt fullstendig feilsitert, sier lederen av Oslo Frp.

Del på Facebook

Han forteller at det han har sagt er at det er naturlig at Frp vil få mindre innflytelse i et byråd, fordi valget gikk så dårlig.

– Vi vil få mindre innflytelse, Høyre vil få mer. Det er helt naturlig, og det er demokratiets gang, sier Tybring-Gjedde.

SIV JENSEN: – Vi har landets tøffeste velgere

Vil ha med Venstre og KrF

Foreløpig har det ikke vært noen samtaler med Høyre om et byrådssamarbeid videre. Tybring-Gjedde forteller at Frp først må jobbe med sine ønsker.

– Vi vil ha alle de fire partiene i et byråd. At Venstre ikke ønsker å bli med i et byråd om Frp er med er helt feil. Dersom noen ikke vil bli med om andre er med, bør de stå utenfor, sier oslolederen.

Tybring-Gjedde er derimot ganske forberedt på at det blir færre byråder fra deres parti.

– I dag har vi fire byråder, og det er naturlig at det blir færre. Det er et tap, men det viktigste er likevel å fremme en borgerlig politikk og det er mange andre verv i den sammenheng som gjør at vi kan jobbe frem Frps politikk, sier han.

– Vi gjorde et elendig valg

Valgnederlaget har satt sine spor, og Tybring-Gjedde er langt fra fornøyd.

– Vi gjorde et elendig valg. At det gikk så dårlig som det gikk er litt overraskende, men vi var forberedt på å gjøre det dårligere, sier han.

Tybring-Gjedde tror litt av grunnen er at partiet valget å tone ned valgkampen og at enkelte saker ikke ble promotert, deriblant innvandringspolitikken.

– Vi var enige om at dette ikke var riktig tid å fronte innvandringspolitikken vår, så det er nok en del saker som er blitt utelatt i denne valgkampen. Det er fullt mulig å være etterpåklok, og det er vel det letteste å være, sier Frp-toppen.

Men å trekke noe krav om å være med i byråd er ikke noe tema.

– Krav er jo veldig strengt. Men nei, vi trekker ikke noe, og vi vil være med i byråd videre.

LES ALT OM VALGET 2011 I OSLO HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere