*Nettavisen* Nyheter.

Frp får stryk av professor

Trond Nordby, professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, mener Frps opptreden i Sagene bydelsutvalg var uhørt.

Professor i statsvitenskap Trond Nordby slakter Frp sin opptreden under åpen halvtime i Sagene bydelsutvalg.

SAGENE: Frps sprell i åpen halvtime under bydelsutvalgets møte har skapt bølger. BU-leder Per Overrein har klaget inn saken til rådhuset, og får nå også støtte fra professor i statsvitenskap Trond Nordby.

– Det virker ganske dumt, sier han.

Les saken her: Føler seg kneblet av Overrein

Slakt

Leder av Sagene Fremskrittsparti, Hans Otto Watne, er forarget over at han ble klubba ned av BU-leder Per Overrein under bydelsmøtet på Sagene nylig. Overrein får nå støtte fra professorhold på Universitetet i Oslo.

Trond Nordby mener Watne har trådt langt over streken med sin opptreden.

– Min generelle følelse forteller meg at han har fullstendig rett. Den oppførselen som er beskrevet, blir som om en vararepresentant til Stortinget møter opp og deltar i debattene der, også når den faste representanten er tilstede, sier Nordby til Østkantavisa.

Professoren kaller opptrinnet fjernt.

– Dette står det ingenting om i reglementet, men det virker nokså fjernt. Ethvert utvalg eller organ har et fast antall medlemmer. Hvis begge to møter opp, blir det en forskyvning i styrkeforholdet som er resultatet av et valg. Det de gjør er å tilrane seg en ekstra stemme. Alt som er ulovlig står ikke beskrevet i reglementet. Dette virker selvsagt ut fra vanlig skikk og bruk. Det virker så selvinnlysende at han burde skjønt det selv. Det virker ganske dumt, sier Nordby.

Professoren er overrasket over at Overrein tok seg bryet med å sjekke ut saken ved å henvende seg til Universitetet.

– Det er underlig at han i det hele tatt spurte, men Overrein har åpenbart rett. Jeg skjønner godt at det skaper lokale kontroverser, slår Nordby fast.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.