*Nettavisen* Nyheter.

Frp har ikke tatt ansvar i Oslo øst

Fremskrittspartiet vil i regjering. De bør få en sjanse, er det mange som sier. Men vi bør først se på hva de har gjort der de har hatt ansvar i noen år, nemlig i Oslo. Eldreomsorgen har i årtier vært selve hovedsaken for Frp. I seks år har partiet nå hatt byråden for helse og velferd i hovedstaden. Det er blitt snakket med mange og store ord om eldreomsorgen, men hva har skjedd?

Det er i dag flere hundre færre sykehjemsplasser enn for seks år siden, da Frp overtok ansvaret. Og da hjelper det lite at folk har fått et såkalt fritt sykehjemsvalg. Det har aldri vært vanskeligere å få plass på sykehjem i Oslo. Tidligere la Frp gjerne skylda på bydelene når det var noe som ikke fungerte godt nok på sykehjemmene. Det skulle bli så mye bedre når byrådet fikk opprettet en egen etat for å stå for driften av sykehjemmene. Denne Sykehjemsetaten har fått et personale på mer enn 40 stillinger, noe som selvsagt har bidratt til å gjøre sykehjemsplassene dyrere for bydelene. (Var det ikke Frp som ville fjerne unødvendig byråkrati?)

La oss se litt på noen av de virkningene Frps eldrepolitikk har hatt i bydelene i Oslo øst: Akerselva sykehjem i Bydel Sagene måtte, etter etableringen av Sykehjemsetaten, redusere personalet med et titalls personer. Og det var på forhånd ikke sløst med ressursene der. Men på grunn av sykehjemsbygningens struktur var det nødvendig med noe flere personer enn gjennomsnittet, og dette hadde bydelen greid å ta hensyn til.

Enda verre er det gått med Paulus sykehjem på Grünerløkka. Dette er blitt drevet av Kirkens Bymisjon i mange år, men fikk nye drivere etter en anbudsrunde. Og da kan en spørre hvor det blir av det frie valget av sykehjemsplass. De som valgte dette sykehjemmet gjorde det vel mye fordi de stolte på Kirkens Bymisjon og visste at de har et godt grep på sykehjemsdriften. Skulle brukernes frie valg være reelt, burde det kanskje være de som tok stilling til anbudskonkurransen?

Brukerne ble nok ikke spurt i dette tilfellet. Men i september blir velgerne spurt, og da bør vi sørge for at Fremskrittspartiet ikke får sjansen i regjeringskontorene.Ole Jørgen Nyhagen (SV)

Bydelspolitiker i Bydel Sagene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag