RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Per Sandberg (midten) ønsker foreløpig ikke å si noe om OL-saken, men viser til at innstillingen vil bli gjort kjent lørdag ettermiddag. Her omkranset av partitoppene Ketil Solvik-Olsen og Siv Jensen.
Per Sandberg (midten) ønsker foreløpig ikke å si noe om OL-saken, men viser til at innstillingen vil bli gjort kjent lørdag ettermiddag. Her omkranset av partitoppene Ketil Solvik-Olsen og Siv Jensen. Foto: Foto: Terje Pedersen, ANB

Frp kan stoppe OL i Oslo

Landsmøtet i Fremskrittspartiet ser ut til å samle seg om et nei til å utstede statsgarantier til OL i Oslo i 2022.

OSLO: Etter det Bergens Tidende erfarer vil redaksjonskomiteen innstille på et nei overfor landsmøtet som søndag skal votere over saken.

– Nå ser det vanskelig ut. Vårt siste halmstrå er å få hindret at saken blir realitetsbehandlet, sier en av landsmøtets mest profilerte OL-tilhengere til BT.

Komiteens leder Per Sandberg ønsker foreløpig ikke å si noe om saken, men viser til at innstillingen vil bli gjort kjent lørdag ettermiddag.

Les også: I dag sendte han OL-søknaden

Et OL i Oslo er kostnadsberegnet til 22 milliarder kroner, mens statsgarantien er på 34 milliarder kroner. Dersom Fremskrittspartiet sier nei, vil det kunne sette en stopper for OL. Det har kilder i så vel Høyre som Arbeiderpartiet uttrykt overfor Dagbladet.

Ifølge avisens kilder er det tilnærmet utenkelig at statsminister Erna Solberg og Høyre vil fremme en sak for Stortinget og på den måten overkjøre regjeringspartner Frp. Samtidig er det lite trolig at Arbeiderpartiet vil fremme et forslag om å si ja på egen hånd, skriver Dagbladet.

Les også: Seks av ti sier nei til OL i Oslo

(ANB-NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere