*Nettavisen* Nyheter.

FrP og klima

Jeg ser at Finn Dyrkorn kommer med noen kommentarer til mitt innlegg "Klimadebatt ute av kontroll" som jeg finner det nødvendig å kommentere. Han påstår at vanndamp er et resultat og ikke en årsak, men det er det nok mange som ikke er enige i.Klimagasser-drivhusgasser er en fellesbetegnelse på gasser som er årsaken til at vi har en drivhuseffekt, og vanndampen er altså årsaken til 98% av drivhuseffekten i følge prof. Sletten. Mens de store klimaendringene først og fremst styres av de astronomiske variasjonene. Det er også forskere som mener at FN's klimapanel (IPCC) overdriver global oppvarming, og at bla.mer vanndamp i atmosfæren kan føre til flere skyer som har en avkjølende effekt, samtidig som det vil falle ut mer regn.
Ellers var det interessant og lese her om dagen at den britiske avisen Daily Telegraph hadde fått tilgang til IPCC's rapport noen dager før den ble publisert. Og IPCC mener nå at menneskets påvirkning på klimaet er 25% mindre en det de regnet med tidligere, og begrunnelsen for det er at de har fått flere data og mer nøyaktige klimamodeller. De har også funnet ut at havet nå opptar større mengder CO2 enn de hadde trodd tidligere, og da blir det mindre i atmosfæren. De mener også at temperaturen de neste 100år vil stige mindre og at økningen nå bare blir ca.3 grader i snitt de neste 100 årene. Når temperaturen stiger mindre så mener de også at havnivået stiger mindre, og prognosen nå er i snitt ca.40 cm de neste hundre år, noe som er halvparten av prognosen for fire år siden.
Det er sikkert mange som har registrert at man i boreprøver fra Antarktis-isen har funnet ut at vi i dag har det høyeste CO2 nivået i atmosfæren på over 600000år, og enkelte mener da at det nærmest er et bevis på at det er dette som forårsaker temperaturstigningen på "deler" av jorda. For i Antarktis så er det i dag over 1grad kaldere enn i 1970 og temperaturen i Arktis er fortsatt 0,8grader lavere enn den var i perioden 1920-1940. Men dette høye CO2 nivået vi har i dag er samtidig et bevis på at CO2 nivået var mye lavere de gangene vi langt tilbake i tid hadde mye høyere temperaturer enn det vi har i dag. Det vil si at man hadde mye høyere temperaturer enn i dag selv om CO2 nivået var like lavt som det var før den industrielle tidsalder for ca.250år siden. Ellers så er klimaet bestandig i forandring av naturlige årsaker, og uavhengig av hva IPCC sier så kan jeg fortelle hvordan FrP vil løse fremtidens energibehov.
På lang sikt vil FrP bruke en del av oljefonnet til å utvikle miljøvennlig Thorium-kraft isteden for det farlige uran som brukes i vanlige atomkraftverk. Dette reduserer kraftig avfallsproblemet og faren for ulykker og det kan plasseres nær tettbebyggelse, noe som gir fordelen med korte overføringslinjer. Thorium kan heller ikke brukes til å lage våpen. 1 tonn Thorium gir en energi tilsvarende 3,7 mill. tonn kull. Norge har verdens tredje største forekomst av Thorium, noe som vil vare i flere tusen år.
FrP vil også støtte og legge forholdene til rette for produksjon av solcelle paneler som allerede er i gang her i landet, samt videreutvikling av andre solcelle produkter.
Vi ønsker også å legge det til rette så alle privatbiler og transportkjøretøyer så snart som mulig kan begynne å bruke hydrogen/brenselsceller som drivmiddel. Hydrogenet bør da fremstilles ved hjelp av Thorium, solceller eller vannkraft, dvs. at hydrogenet da kan fremstilles uten noen form for forurensende utslipp.
FrP har derimot ikke noen tro på biodrivstoff til biler, og mener at det bare vil bli en midlertidig og kortvarig løsning, først og fremst pga. at det vil komme i konflikt med verdens matvareproduksjon. I løpet av ca.40 år vil verdens befolkning øke med tre milliarder mennesker, noe som vil kreve en dramatisk økning av verdens matvare produksjon. Sukkerrør, poteter og andre planter må da brukes til mat, ikke til biler.
Dette er ikke en politikk bare "for folk flest", men tvert imot for absolutt alle sammen.
Per Jan langerud
Alna FrP

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag