*Nettavisen* Nyheter.

Frp-politiker: – Helt unødvendig med fredning

Jan Tank Nilsen(Frp) mener fredning av barnehagen og Vigelandsmuseet er å kaste penger ut av vinduet. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

Det mener Jan Tank Nilsen (Frp) om fredningsforslaget av Vigelandmuseet og barnehagen på området.

Klikk på bildet for å forstørre.

B

FROGNER: – Det er å kaste bort tid og penger, sier Tank Nilsen (Frp Frogner) som har engasjert seg sterkt mot fredning av Vigelandmuseet. Han reagerer aller sterkest på at barnehagen som ligger like ved museet også innlemmes i fredningsplanene.

– Skal vi frede barna, spør Tank Nilsen som er redd for at Oslo skal bli en eneste stor urørlig by. Fremskrittspartiet stemte forøvrig imot fredningen av Frognerparken som trådte i kraft i 2009.

– Museet er et monumentalt bygg i seg selv og er i den forstand ikke mulig å gjøre noe annet med. Altså, det er «fredet» allerede, sier Tank Nilsen videre som helst vil unngå utredninger og pengebruk på det han mener er unødvendig byråkrati.

– Fredning latterlig

– Tank Nilsen tilhører et parti som synes at alt som har med fredning å gjøre er latterlig, sier bydelsutvalgsleder Bjarne Ødegaard (H).

– Vi har gått inn for å støtte fredningsforslaget, men vil ikke inkludere barnehage og barneparkdelen slik at fredningvedtaket ikke legge vesentlige føringer eller begrensninger for akkurat dette området, sier Ødegaard videre.

Må fredes

– Det er jo kvaliteter på Vigelandmuseet som helt klart gjør det ønskelig å nødvendig å legge et fredningsvedtak på bygget, sier Ødegaard videre og konkluderer med at han er helt uenig med Tank Nilsen.

Vigelandmuseet er for tiden stengt og under rehabilitering. Rehabiliteringen skjer i tett samarbeid med byantikvaren og riksantikvaren. Vigeland-museet står på byantikvarens gule liste som bevaringsverdig. Museet er ikke en del av fredningsplanen som ble vedtatt for Frognerparken, men riksantikvaren har derfor anbefalt at det fremmes eget fredningsforslag for museet. Omsorgsbygg, som står for rehabiliteringen, har fått instruks fra byantikvaren om at bygget skal behandles som fredet under rehabiliteringen. Museet gjenåpnes i mai/juni i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag