RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KAN GLEDE SEG: Frp garanterer for videre drift av barnebiblioteket på Smestad skole. Fra venstre forelder Elin Øy, faglærer Anne Ellingesen, Frp-leder Camilla Wilhelmsen og rektor Lene Rønning-Arnesen sammen med tredjeklassingene Jenny, Kristina, Kaja og Scott Alexander. Foto: Vidar Bakken
KAN GLEDE SEG: Frp garanterer for videre drift av barnebiblioteket på Smestad skole. Fra venstre forelder Elin Øy, faglærer Anne Ellingesen, Frp-leder Camilla Wilhelmsen og rektor Lene Rønning-Arnesen sammen med tredjeklassingene Jenny, Kristina, Kaja og Scott Alexander. Foto: Vidar Bakken

Frp stopper nedleggelse av bibliotek

Frp er helt klar på at det ikke blir noen budsjettavtale om byrådet ikke fjerner trusselen om nedleggelse av barnebiblioteket på Smestad skole.

SMESTAD: Camilla Wilhelmsen, som er leder av Oslo Frp, kom med gladnyheten til Smestad skole.

– Vi aksepterer ikke byrådets innstilling i forbindelse med bibliotekmeldingen, at Smestad Deichmanske bibliotek skal legges ned. Vi går ikke inn i et budsjettsamarbeid uten at biblioteket blir opprettholdt på skolen. Dermed blir det fortsatt bibliotek her, sier Wilhelmsen.

– En katastrofe

Det er mange som kan trekke et lettelsens sukk, og det er ikke første gang at bibliotekfilialen blir truet med nedleggelse.

– Det er en gledens dag. Jeg er glad for at vi har politikere som ser verdien av mange og gode bibliotektilbud, sier Elin Øy, som er en av flere engasjerte foreldre som har jobbet for å bevare biblioteket.

Rektor Lene Rønning-Arnesen er ikke mindre fornøyd.

– En mamma sa til meg: det er en katastrofe om filialen blir lagt ned. Det er her mine barn henter inspirasjon til å lese.

– Det sier litt om hvilken funksjon biblioteket har. Tilfanget av litteratur og tilgjengelighet som vi får gjennom Deichman betyr veldig mye. Vi ville aldri fått til et tilsvarende tilbud selv, sier rektor.

Barnehager og voksne

Faglærer Anne Ellingsen, med ansvar for lesestimulering og lesekunnskap i skolebiblioteket, er også klar på hvilken betydning Deichmanske bibliotek har. Ikke bare for elevene, men også for barn og voksne i nærmiljøet.

– Skolen har en rekke aktiviteter som stimulerer barnas leselyst, hvor vi er avhengig av det tilbudet Deichmanske bibliotek gir. Her kommer også masse barnehager som blant annet har eventyrstund hos oss på onsdager. I tillegg er det mange eldre som kommer og låner bøker eller bestiller bøker gjennom Deichman, sier Ellingsen.

– Barnehagebarna blir også på denne måten kjent med skolen i trygge omgivelser før de begynner på skolen, sier rektor.

Spenning og mysterier

Akersposten traff også fire elever fra tredje trinn som er ivrige brukere av biblioteket.

– Jeg låner og leser bøker og lekser her, sier Jenny i 3B, som liker best morsomme bøker og har Molly Moon som en av favorittene.

Kristina i 3C forteller at hun liker best spennende bøker og særlig mysteriebøker.

Scott Alexander i 3D liker også spenningsbøker.
– Jeg liker også bøker med mye humor. jeg synes det er fint å være her og jeg er her nesten hver dag, sier han.

– Jeg synes det er gøy med litt skumle bøker og jeg liker godt Harry Potter, sier Kaja i 3A.

Alle fire kan fortelle at de også har fine stunder med hele klassen på biblioteket og at det er åpent så de kan bruke det i store- og lillefri.

Der hvor folk bor

Camilla Wilhelmsen er glad for å høre hvor mye biblioteket blir brukt og hvilken betydning Deichman har for barna, også etter skoletid.

– Jeg er opptatt av at filialene skal være der hvor folk bor og ikke at et stort, nytt Deichman skal sluke de andre virksomhetene. Dette er ikke minst viktig på østkanten med mange fremmedspråklige barn, hvor det er snakk om å legge ned flere filialer. Der burde man heller forsterke tiltak som stimulerer leselysten, sier Wilhelmsen, som hadde Pippi Langstrømpe og Frøken Detektiv som favoritter i sine unge år.

Foreldrerepresentanten Elin Øy mener at Smestad bibliotek burde være et eksempel til etterfølgelse.

– I stedet for å legge ned filialer, burde alle skolebibliotekene bli integrert i Deichmanske bibliotek. Tenk hva det ville ha å si for tilgjengelighet og omfanget av bøker, sier Øy.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere