*Nettavisen* Nyheter.

FrP vil gjøre Gjelleråsmarka mer tilgjengelig for idrettsungdom og publikum

Fremskrittspartiet vil at det skal opprettes parkeringsplasser i tilknytning til Gjelleråsmarka. Dette er særlig nyttig for ungdom som driver trening i Gjelleråsmarka fra Liastua. De mindre barna er avhengig av at foreldrene følger dem til treningen. Behov for parkeringsplasser gjelder særlig for de som er bosatt i områdene Høybråten, Haugenstua, Smedstua og selvfølgelig for de bevegelseshemmede.
Det er idrettsungdom tilhørende Høybråten og Stovner IL som i særlig grad benytter Gjelleråsmarka med utgangspunkt fra Liastua. Langrennsgruppa er særlig aktive i området, Men Gjelleråsmarka er også mye brukt av befolkningen generelt. FrP ber om at det lages 30 parkeringsplasser ved Stovnerlia og Fossumberget for å gjøre Gjelleråsmarka bedre tilgjengelig for folk flest og idrettsungdommen. Rundt i andre marker rundt Oslo er det lagt til rette for at folk flest skal ha enkel adgang til marka, så hvorfor ikke i Gjelleråsmarka?
Det er trist og skammelig at de politiske partiene SV, Arbeiderpartiet og Høyre blankt avviser enklere adgang til Gjelleråsmarka. Dette er utrolig av flere grunner. Hvorfor skal man ikke legge til rette for idrettsungdommen. I enkelte idretter legges det til rette med store og dyre idrettshaller og baner som det koster formuer å holde i drift. For Idrettsgrener som holder seg til marka uten kostnader for samfunnet legges det kjelker i vegen for. Liastua drives dessuten av frivillige seniorer som står på for å legge til rette for ungdommen og besøkende. Dette gjøres helt gratis.
Hvis de politiske partiene som prøver å motvirke opprettelse av parkeringsplasser hadde giddet å dra på befaring så ville de se at markagrensen knapt nok ville bli berørt. Høybråten og Stovner IL er en av Oslo's største idrettsforeninger så litt burde man gjøre lokalt for å hjelpe dem.
Undertegnede har selv hatt en sønn som har vært skiløper i Høybråten og Stovner IL fra ung alder, så jeg kjenner til problemene i praksis. Når seniorene ber om parkeringsplasser så er det ikke med tanke på seg selv. Parkeringsplasser burde være en del av "Groruddalssatsningen".

Lorang H. Jensen
Stovner Frp

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.