*Nettavisen* Nyheter.

Frp vil redde Røabanen

LØFTET: Camilla Wilhelmsen gir løfte til Roger Bjørn Haugen på 16-meteren. Ballen skal i mål. Frp vil gjøre sitt ytterste for at Røabanen skal få nytt kunstgress. Foto: Vidar Bakken

Skal byrådet komme til budsjettenighet med Frp, må Røabanen inn i budsjettet.

Klikk på bildet for å forstørre.

IKKE BRA: Camilla Wilhelmsen besøkte Røabanen for å se på forholdene. Foto: Vidar Bakken

RØA: – Røabanen må få midler til rehabilitering av banen, det vil si nytt kunstgress. Det skulle bare mangle. Høyre og Venstre burde naturligvis sørget for dette i sin budsjettinnstilling, sier leder av Oslo Frp, Camilla Wilhelmsen.

Som tidligere skrevet har Norsk Fotballforbund sagt at Røa Dynamite Girls mister sin hjemmebane med dagens kunstgress. Banen karakteriseres som både for dårlig og farlig for spillerne i den befatning banen er i.

Betydning for bredde

Vi møtte Wilhelmsen og daglig leder i Røa idrettslag, Roger Bjørn Haugen på Røa banen, slik at Wilhelmsen med selvsyn kunne vurdere banens tilstand. Hun har selv spilt fotball tidligere og vet hva underlaget har å si.

– Her må det komme nytt kunstgress, men ikke bare på grunn av Dynamite Girl. Denne banen har også stor betydning for breddefotballen i klubben. Nå er det ikke slik at vi prioriterer Røa foran andre anlegg. Dette anlegget ligger som første anlegg under prioriteringen på byrådets liste, sier Wilhelmsen.

Oslo idrettskrets og Idrettsavdelingen i Bymiljøetaten har prioritert ni anlegg for rehabilitering. Byrådet har tatt med de fire første av disse i sin budsjettinnstilling. Røabanen på femteplass kom ikke med.

Gladmelding

Haugen legger ikke skjul på at det er en gladmelding Camilla Wilhelmsen kommer med.

– Det er klart vi blir glade når vi hører dette. Nå er det i hvert fall lov å håpe at det blir en løsning, sier Haugen.

– Man skal være sikker på at Frp legger skulderen til i denne saken. Vi tok tak i saken med en gang vi ble oppmerksom på den. Vi vil stille krav om rehabilitering og dermed nytt kunstgress på Røabanen i budsjettforhandlingene med byrådspartiene. Får vi ikke støtte der, vil vi henvende oss til de andre partiene i bystyret. Dette er ett av flere idrettstiltak vi tar med inn i forhandlingene. Vi kjemper for idretten i alle deler av byen, sier Wilhelmsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag