RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FRPs kriminalpolitikk vil gi et tryggere samfunn!

Aftenposten har snakket med diverse fagfolk og oppsumerer på førstesiden 24. August at vår politikk vil føre til mer kriminalitet. Dette er bare tull og jeg skal kommentere de ulike standpunktene her.

Frp står inne for at de som begår overgrep mot barn, grove narkotikaforbrytere, bankranere og drapsmenn skal sitte lengre i fengsel. Folk flest har lite sympati med at alvorlig kriminelle slipper ut etter 2/3 av dommen. Hva er vitsen med å utmåle en straff på 12 år f.eks for drap, når de aller fleste uansett skal slippe ut etter 8?

Vi innser selvfølgelig at lengre soning og strengere dommer tilsier behov for flere fengselsplasser. Det er derfor vi har foreslått bygging av slike i mange år, samtidig som vi har tatt avstand fra stadig mer alternativ soning for grovere forbrytelser. De rødgrønne derimot er bevisst på at de har for få soningsplasser og at Norge vil har 300 plasser for lite i fremtiden. På tross av dette mener ekspertene at det er Frp som vil lage fengselskø!

Vi får også kjeft for å ville legge ned UP. Det vi ønsker er å få til større slagkraft i kampen mot organiserte kriminelle bander, samtidig som trafikksikringsarbeidet blir mer målrettet. Justisministeren var ikke snau da han omtrent stemplet oss som drapsmenn etter dette utspillet. Jeg registrerer imidlertid at han nå har funnet ut at dette er en god ide! Kanskje ”ekspertene” skulle felle sin dom over Storberget også?

Statlige kontrollorganer skal effektiviseres. Også dette er vi tydelig på. Vi er imidlertid minst like tydelig på at kuttene ikke skal gå ut over nødvendig operativ drift. Eksempelvis er ”likningsABC” på 1400 sider i tillegg til at man skal forholde seg til lov og forskrift. Dette må da kunne gjøres enklere.
Norsk offentlig sektor er blitt for byråkratisk og tungrodd. Frp er de eneste som tørr å ta et oppgjør med dette og det er vi stolt av!

Det ekspertene ikke nevner i sin analyse er at Frp ga justissektoren 1 milliard mer en Regjeringen i alternativt budsjett for 2009. Ansatte f.eks i politiet vil juble over en slik ekstrabevilgning som vil føre til mye større aktivitet og kriminalitetsbekjempelse. Hvorfor er ikke dette viktig for ekspertene?

Ekspertene, som nå fører mistenkelig lik retorikk som de rødgrønne, må gjerne mene at overgripere og drapsmenn skal sone 2/3 av dommen de får. For Frp er dette dårlig politikk og det skal de kriminelle få oppleve når vi kommer i Regjering. For oss er folks trygghet avgjørende.


Jan Arild Ellingsen
Justispolitisk talsmann, Frp

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere