RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ledighetstallene til NAV i Oslo er på vei nedover, hvis man ser på utviklingen de tre siste månedene.
Ledighetstallene til NAV i Oslo er på vei nedover, hvis man ser på utviklingen de tre siste månedene. Foto: Illustrasjonsfoto

Færre antall ledige

Ledigheten er på vei nedover i Oslo. 13716 personer står nå registert som ledige hos NAV her i byen.

OSLO: Ledighetstallene til NAV Oslo viser en nedgang på 1 prosent de siste tre månedene. Arbeidsledigheten ligger nå på 4,1 prosent. I flere bydeler er det nedgang i ledigheten. Bydel Gamle Oslo har den høyeste ledigheten, på 5,7 prosent.

Færre nye ledige

I denne bydelen har ledigheten økt med 15 prosent siden juli i fjor, viser tallene. Antall ledige i Gamle Oslo er 5,7 prosent. Bydel Vestre Aker har den laveste ledigheten, på 2,5 prosent. I bydelene Ullern, St. Hanshaugen, Sagene og Søndre Nordstrand er det nedgang i arbeidsledigheten. Ullern kan vise til 8 prosent færre ledige, mens St. Hanshaugen har nedgang på 7 prosent. Man må tilbake til juni 2008 for å finne tilsvarende nedgang i sesongjustert ledighet, forteller fungerende fylkesdirektør i NAV Oslo, Hege Farnes Hildrum.

– Normalt går arbeidsledigheten målt i faktiske tall opp i juli ettersom mange personer registrerer seg som arbeidsledige om sommeren når arbeidsforhold eller studier avsluttes. Korrigerer vi for disse sesongvariasjonene har ledigheten i Oslo gått ned med 1 prosent eller 91 personer de tre siste månedene, forklarer hun.

Positivt for menn

Ved utgangen av juli var det 2 prosent færre arbeidsledige som hadde vært arbeidssøkere i mindre enn 26 uker, sammenlignet med samme måned i fjor. Arbeidsledigheten øker mest blant personer som har vært registrert som arbeidssøkere i mer enn ett år. Det er 77 prosent flere som har vært arbeidsledige i over ett år, sammenlignet med samme tid i fjor.

I juni gikk ledigheten ned blant unge menn, og det bildet fortsetter også denne måneden. Arbeidsledigheten går mest ned for menn mellom 20 og 24 år. Her har antallet helt ledige blitt redusert med 7 prosent sammenlignet med juli 2009.

Menn under 19 år og over 60 år har også en positiv utvikling, med en nedgang på henholdsvis 4 prosent og 3 prosent. Ledigheten øker mest for kvinner mellom 24 og 29 år, som har en ledighetsøkning på 20 prosent sammenlignet med juli 2009.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere