RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
  Foto: Illustrasjonsfoto

Færre ran i november

31 personer er mistenkt/siktet for de 91 ran som er anmeldt i Oslo i november.

OSLO: Oslo politidistrikt har i dag offentliggjort tall for ran i november. I alt er det anmeldt 91 ran, hvorav 87 er personran. Dette er 29 færre enn toppen i oktober.

Det har siden september vært stort fokus på ransbølgen i Oslo. Politiet etablerte i slutten av november ned en egen ransgruppe som skulle jobbe tett med ranssaker over hele byen.

For to uker siden lanserte justisministeren og Oslo-politiet også flere strakstiltak mot ran.

Halvparten norske statsborgere

31 personer er siktet for ett eller flere av ranene som ble anmeldt i november. Av disse er 12 under 18 år.

Blant de siktede er det 3 kvinner og 28 gutter/menn. 16 av de 31 mistenkt/siktede er norske statsborgere. Blant offrene er det 11 som er under 18 år, men 21 kvinner og 66 gutter/menn.

DittOslo har tidligere intervjuet en ungdomsraner som mente at straffene var for lavet her i landet. – Det er bare å ta imot straffen og takke gud for at vi bor i Norge, sa den ransdømte 18-åringen.

Senere har også flere grupper uttrykt sin frustrasjon over politiets innsats mot ranene. Blant annet har Vålerenga-casuals i Isko Boys patruljert gatene for å hindre flere ran.

Stor økning fra 2012

Til nå i år er det anmeldt 933 ran i Oslo. Dette er en økning på 14,5 % sammenlignet med samme periode i 2012 da det var 815 anmeldte ran på samme tid.

– Det ser ut til at vi ved årsslutt vil ha om lag samme antall anmeldte ran som i 2010 og 2011, skriver Oslo politidistrikt i pressemeldingen.

De siste dagene vært en diskusjon om det faktisk er en ransbølge i Oslo, ettersom tallene ikke er høyere enn de var for et par år siden. DittOslos nyhetsredaktør Hege Braaten tok da til orde for at ranene ikke kan godtas, uansett om tallene har vært like høye før.

Les også: Politiet tar sterk avstand fra borgervern

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere