RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre ran i Oslo i sommer


Det har blitt færre slike tilfeller i Oslo den siste tiden.
Det har blitt færre slike tilfeller i Oslo den siste tiden. Foto: Arkivfoto: Politiet
Fjoråret var preget av svært mange ran i hovedstaden, men nå er trenden snudd fullstendig på hodet.

OSLO (Nettavisen): Mens det i fjor var 41 ran på Grønland i Oslo i juli, har det så langt denne måneden i år blitt begått tre ran på Grønland.

I hele Oslo har ni personer blitt ranet hittil i juli.

– Jeg har ikke tallene for antall ran i hele Oslo i fjor, men det har vært en markant nedgang. Det er veldig positivt, sier Arne Kristian Solbakken, avsnittsleder for etterforskning ved Grønland politistasjon i Oslo, til Nettavisen.

Sterkt fokus fra politiet

Han tror grunnen er at politiet har hatt et sterkt fokus på dette over en lengre periode.

Siden oktober 2013 har politiet hatt øremerkede ressurser for å etterforske ran. En egen ransgruppe ble nemlig opprettet etter ransbølgen i hovedstaden samme høst. Dette ser de nå resultatet av.

– Flere av de potensielle ransmennene sitter fengslet. Det ryktes nok også i miljøet at vi har et fokus på dette, og at ranere blir tatt, sier Solbakken.

Mange blir oppklart

Han legger til at oppklaringsprosenten for ran i Oslo i mai var på 49,1 prosent. Dette kom på toppen av et veldig godt første kvartal, med en total oppklaringsprosent på over 46.

– Det jobbes veldig godt ute når et ran skjer. Det er viktig for den som blir utsatt for dette. Sjansen for å bli tatt for et ran er større, så dette er en god utvikling, sier Solbakken.

Les også: Politiet strammer grepet om ranerne

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere