RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lene Fossum er opprinnelig fra Stovner og ønsket seg tilbake til Groruddalen da hun jaktet ny jobb i fjor.
Lene Fossum er opprinnelig fra Stovner og ønsket seg tilbake til Groruddalen da hun jaktet ny jobb i fjor. Foto: Foto: Anders Auberg

Færre søkere til Bygdøy skole

Rektor Svein G. Olsen ved Bygdøy skole merker konsekvensene av at andre skoler i Oslo kan tilby høyere lønn til sine lærere. Lene Fossum er blant de som tjener bedre.

BYGDØY/SVARTTJERN: Svarttjern skole i Groruddalen har mulighet til å gi nyutdannede lærere en rekrutteringspakke som inkluderer inntil tre ekstra lønnstrinn, 30 timers ekstra oppfølging og praktisk/pedagogisk utdanning.

Tiltaket gjelder skoler med større språk- og miljøutfordringer.

Lene Fossum var ikke nyutdannet da hun ble ansatt, men tjener opp mot 20.000 kroner mer enn sine kolleger på andre skoler.

– Jeg ser at det er viktig med en slik tiltakspakke, og det er en grunn til det. Det gis til skoler som har ekstra utfordringer i forhold til språk og miljø. For min del ville jeg tilbake til østkanten, så lønnstrinnene var ikke avgjørende for min del, sier hun til Lokalavisen Frogner/St. Hanshaugen.

LES HELE SAKEN OM LENE FOSSUM: Her tjener hun mer penger

Gir færre søkere

Rektor ved Bygdøy skole, Svein G. Olsen har sett følgene av tiltaket i Groruddalen.

– Vi merker konsekvensene av dette, og derfor føles det litt urettferdig. Men det sagt, så forstår jeg absolutt behovet for tiltaket, sier Olsen.

I følge rektoren har det vært færre søkere til Bygdøy de to siste årene, samtidig som skolene i Groruddalen melder om flere søkere. Bygdøy skole har nå stillingsannonser ute, og Olsen håper de får mange lærere å velge mellom.

– Det er klart det er vanskelig å konkurrere mot høyere lønn og ekstra opplæring. I tillegg har vi merket at flere synes Bygdøy er litt for langt unna. De har flere søkere på Ruseløkka for eksempel, men vi håper å tiltrekke oss de beste og mest kompetente lærerne, sier Olsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere