RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre sykkeltyverier


Det er ikke bare snøkavet som stanser sykkeltyvene om dagen. ILLUSTRASJONSFOTO
Det er ikke bare snøkavet som stanser sykkeltyvene om dagen. ILLUSTRASJONSFOTO
En gladnyhet i snøkavet 2008 ble et elendig år for sykkeltyvene.

OSLO: Politiet gir æren til Falck Sykkelregister, skriver det oppdragsbaserte nyhetsbyrået Newswire (NW).

Synkende antall anmeldelser

Politiet mottok i overkant av 13 000 anmeldelser om stjålne sykler i fjor, en nedgang på 4,5 prosent fra året før og 2000 færre enn for fem år siden.

Det blir stadig vanskeligere å være sykkeltyv her i landet. Vi ser på nedgangen som en bekreftelse av at sykkelregisteret virker, sier Geir Kamsvåg i Falck, til NW.

Det er politiet enig i.

Den sterke nedgangen over lengre tid ser ut til å ha klar sammenheng med etablering og bruk av sykkelregister. Falck Sykkelregister ble etablert i 1993, og det har siden den gang vært en suksessiv økning i antallet registrerte sykler. De registrerte syklene må i større grad regnes som beskyttet mot tyveri og vanskeligere å omsette, står det i følge NW å lese i politiets rapport om straffesaker i 2008.

Fastlimt bevis

En oblat som festes på sykkelens ramme er det synlige beviset på at en sykkel er registrert i Sykkelregisteret. Du får tilsendt oblaten i posten når du melder inn sykkelen.

Oblaten er svært vanskelig å fjerne og gjør sykkelen mindre attraktiv å stjele. Der står informasjonen som gjør at politiet, publikum og hittegodskontorer raskt finner eieren, sier Geir Kamsvåg i Falck Sykkelregister.

I tillegg utfører Falck rammenummerkontroll på samtlige sykler.

Det er en stor fordel ved vårt register og betyr at du er sikret mot menneskelige feil, som for eksempel at butikken som skal melde inn sykkelen skriver en null når rammenummeret egentlig har bokstaven o, sier Kamvåg.

Politiet har tilgang på Sykkelregisteret 24 timer i døgnet.

I noen tilfeller, spesielt hvis du har en veldig kostbar sykkel, kan det lønne seg med en separat sykkelforsikring, sier Kamsvåg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere